Pir Sultan'da Muharrem

Pir Sultan

Esenler Pir Sultan Abdal Derneği başkanı Çatar, “Muharrem ayının 2. günü Balıkesirli canların verdiği iftarda bir araya geldik.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Pir Sultan Abdal Kültür Ve Dayanışma Derneği, Esenler şubesi başkanı Nadir Çatar, ayların en kutsalı Muharrem ayının, inançlara dostluk ve kardeşlik getirmesini, insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Esenler Pir Sultan Abdal Derneği başkanı Çatar, “Muharrem ayının 2. günü Balıkesirli canların verdiği iftarda bir araya geldik. Muharrem ayı boyunca derneğimizde tüm canlarımız iftar vermek için müracaat ettiler. Biz de belirli bir sıraya koyarak derneğimizi iftar vermek isteyen canlara açtık.

Önümüzdeki günlerde Esenlerdeki devlet kurumlarının, belediye başkanını ve tüm sivil toplum örgütlerini iftarlarımıza davet edeceğiz. Kendilerinin bu iftara katılacaklarını umut ediyorum. Pazar günü, yani Muharrem’in 9.günü Çorumlu canların iftarı var, tüm canlarımız davetlidir.

Biz kimsenin Alevi’si değiliz. Alevilik demokrasinin ve çağdaşlaşmanın yolunda ilerlemektir. İnsana insan olduğu için değer vermektir. Biz ehlibeytten geliyoruz. En kutsal ay olan Muharrem ayını güzellikler içinde yaşamak, her Müslüman gibi bizimde hakkımızdır. Alevi canlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Bölünmeyelim. Bölündükçe gücümüzü kaybetmiş olacağız. Zaten ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, cumhuriyet değerlerine sahip çıkanların bölünerek bu değerlerin ortadan kaldırılması çabalarıdır.” Dedi.