Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevine giriyor- Bu nasıl adalet?

Pehlivan ve Ağırel  yeniden cezaevine giriyor- Bu nasıl adalet?

Cezaları onanan gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan teslim olmak için adliyeye gitti. Gazeteciler, yeniden cezaevine girecek.

MİT görevlisinin cenazesini haber yaptıkları için yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, cezalarının onanmasının ardından teslim olmaya gitti.

Murat Ağırel, Twitter hesabından, "Şehit olan vatan evlatlarına şehadet dilediğim için bugün tekrar cezaevine giriyorum. Şehit edenler ise ülkemde renkli halılar ile karşılanıyor. Şimdiye kadar yazdığım hiçbir şeyi yalanlayamayanlar beni adaletsizlikle susturacaklarını sanıyorlar. Susmayın, korkmayın, alışmayın" paylaşımını yaptı.

Çağlayan Adliyesi önünde de konuşan Ağırel, “Teslim olacağız, sonucunu hep birlikte göreceğiz. Üzücü. Türkiye’de hukukun siyasetle bir arada olmaması, anılmaması gerekiyor. Ülkemiz adına utanç verici durumlar yaşanıyor. Hukuk söyleyeceğini söylemiştir. Biz de hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız. Gazeteciler kaçma şüphesiyle tutuklanır ya, gerçek gazeteciler kaçmazlar. Varsa suçları yargıda hesabını verirler. Bizler gazeteciyiz, kalemimizi namus biliriz. Susmayız, korkmayız, asla da alışmayız” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli