Pazarcılar Dernekleşiyor

Pazarcılar Dernekleşiyor

Biz ekmeğimizi alın terimiz ile kazanıyoruz...

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

     Esenler gündemini uzun bir süreden beri meşgul eden pazarcılar, sorunlarının çözülmesi için dernekleşmeye karar verdiler.

     Dün akşam bir araya gelen Esenler pazarcılar esnafları Atışılanında bir düğün salonunda bir araya gelerek, gelecekleri ile ilgili ortak bir paydada birleşerek dernekleşmeye karar verdiler. Toplantıda kurulan kürsüde tek tek söz alan pazarcı esnafı gelişen süreç hakkında görüşlerini bildirdiler.

       Pazarcı esnafından bazı konuşmacılar, “Biz ekmeğimizi alın terimiz ile kazanıyoruz, birileri gibi kolay yollardan para kazanlardan değiliz. Esenler’ de yaşıyoruz. Pazarcı esnafı %80’imize yakını mevcut Belediye başkanına oy vermiştir. Fakat seçtiğimiz başkan ne yazık ki bizi muhatap kabul etmiyor. Aslında yapmış oldukları bu uygulamada hem pazarcı esnafını hem halkı mağdur ediyor. Kuşkularımız var. Bu gün Perşembe ve Cumartesi pazarlarını taşımak istiyorlar. Esenler’ de 14 Pazar kuruluyor. Pazarların tamamının zaman içerisinde kaldırılması planlanıyor düşüncesindeyiz.

      Esenler Belediyesi Başkan yardımcısı ile yaptığımız görüşmede, Perşembe ve Cumartesi pazar yerini 2 yıllığına kiraladıklarını söyledi. Devamında daimi Pazar yerleri için bazı yerleri tespit ettiklerini söylemesi inandırıcı değildir. Biz daimi Pazar yerleri istiyoruz. Yapılan anlaşmaların belgelenmesi arzumuzdur. Biz daha önce siyasetçilerden birçok vaatler aldık ama hiçbiri yerine getirilmedi. Bugüne kadar belediye yetkilileri hepsi farklı bilgiler veriyor, bunlar kafamızda soru işareti bırakıyor. Bu sorunları çözmek için ve yetkililerinde bizi muhatap alması için derneğimizi kurduk.” Dediler.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı