Para değil, sekreter istiyoruz'

Para değil, sekreter istiyoruz

İstanbul’daki mahalle muhtarlarının çok zor durumda olduğunu belirten Fatih Mahalle Muhtarı Recep Gülyüz, “Bizler fatura karşılığı Esenler Belediyesinden para alıyoruz. Ama biz para değil, sekretarya istiyoruz&rdqu

İstanbul’daki mahalle muhtarlarının çok zor durumda olduğunu belirten Fatih Mahalle Muhtarı Recep Gülyüz, “Bizler fatura karşılığı Esenler Belediyesinden para alıyoruz. Ama biz para değil, sekretarya istiyoruz” dedi.  


MHP Esenler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programına katılan Fatih Mahalle Muhtarı Recep Gülyüz İstanbul’daki muhtarların çok zor durumda olduklarını söyledi. Kendilerinin de Esenler Belediyesi’nden fatura karşılığı para aldıklarını belirten Muhtar Gülyüz şöyle konuştu;

“Bugün burada bizleri bir araya getiren MHP İlçe Başkanımıza ve Yönetimdeki arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanım bu tür organizasyonları hafta içi yaparsanız daha çok katılım olur. Sayın Vekilimiz konuşmasında muhtarların sorunlarına değinmedi. Ama biz kendilerine birkaç kelime etmek istiyoruz.

Sayın Vekilimiz İstanbul’da muhtarlar gerçekten çok zor durumdalar. Sekretaryalarının masraflarını ödeyemeyecek durumdalar. Bununla alakalı bazı belediyeler muhtarlıkların sekretarya masraflarını karşılıyor ama bazı belediyelerde karşılamıyor. Bizde Esenler Belediyemizden fatura karşılığı para alıyoruz ama biz istiyoruz ki, bize para vermeyin bize sekretarya verin. Bizde Kaymakamlıkta, belediyede yapılan toplantılara katılarak mahallemizin sorunlarını rahatlıkla anlatalım. Çünkü sekreteri olmadığı için çoğu arkadaşlarımız hafta içerisinde muhtarlıkları kapatamıyor. Yapılan toplantılara katılamıyor.

Ayrıca posta ve tebligatlar bizler için çok büyük sıkıntı oluyor. Benim mahallemin yaklaşık 20 bin nüfusu var ve günde en az 200 tane posta tebligat geliyor. Bunları bilgisayara yazıyoruz, artı deftere yazıyoruz ve alanlara da adını soy adını yazdırıp imzalatıyoruz. Bunun yanı sıra seçimle alakalı da muhtarlık seçimleriyle belediye seçimleri aynı gün yapılmasını istiyoruz. Eskisi gibi devam etsin istiyoruz. Aman ayrı olmasın. Çünkü kimse sadece muhtarlık seçimi için sandığa gelmez ve çok büyük sıkıntı yaşarız. Daha çok sorunumuz var ama sizlerin başını ağrıtmayalım yazılı olarak size iletiriz. Sizden de ricamız muhtarların haklarını savunmanız”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı