Panelistler Göksu İle Görüştü

Panelistler Göksu İle Görüştü

CHP Esenler İlçe Başkanlığı’nın vatandaşı bilgilendirmek için yaptığı panel, Esenler’de başta yerel medya olmak üzere birçok kişinin kimyasını bozdu.

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber

Panelistler Göksu İle Görüştü

CHP Esenler İlçe Başkanlığı’nın vatandaşı bilgilendirmek için yaptığı Kentsel Dönüşüm panelİ ses getirince, Esenler’de birçok kurum kuruluşlar panelistlerin konuşmalarına asılsız iddialarda bulunmuşlardı. 

Esenler Belediye Başkanı Göksu, panelist İnşaat Müh. Mustafa Usta, Mimar Aksal Örüklü’yü makamında kabul ederek görüş alış verişinde bulundu.

Esenler Belediye Başkanı Sn. Tevfik GÖKSU, konu ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere panelistlerden İnş. Müh. Mustafa USTA yı davet etmiştir. 03.01.2013 tarihinde Esenler Belediye Başkanlığı'nda Esenler Belediye Başkanı Sn. Tevfik GÖKSU, İnş Müh. Mustafa USTA ve Mimar Aksal ÖRÜKLÜ'nün katıldığı toplantıdan sonra görüşlerini sorduğumuz İnş Müh. Mustafa USTA ve Mimar Aksal ÖRÜKLÜ ortak açıklamalarında;

 Kentsel Dönüşüm panelinde dile getirdiğimiz kaygıları ortadan kaldırmamıştır 

"Belediye Başkanımız Sn. Tevfik GÖKSU beyin konuya hassasiyet göstererek bizleri davet etmesi önemliydi kendisine teşekkür ediyoruz.   Yapılan görüşme neyazık ki CHP Esenler ilçe Başkanlığınca düzenlenen Esenler'de kentsel dönüşüm panelinde dile getirdiğimiz kaygıları ortadan kaldırmamıştır.

 Esenler Belediye Başkanlığı olarak 16.05.2012 tarih ve 60306 sayılı yasa kapsamında Esenlerde 3 bölgeyi herhangi bir alt yapı çalışması olmadan Meclis Kararı ile Afet Riski altındaki alan olarak ilan etmişlerdir.

Afet Riski altındaki alan olarak ilan ettikleri bölgelerde yaşayan hak sahiplerine 2. Bir çözüm önerisi sunulmamış olup bulundukları bölgenin hisseli olması tapu problemleri olması Esenler Belediyesinin Elini rahatlatmıştır.

Bölge halkı halen boşalttıkları yerler de nasıl bir proje uygulanacağını bilmemektedir


Bölge halkı halen boşalttıkları yerler de nasıl bir proje uygulanacağını bilmemektedir. Bölge halkı bugün dairesine daire peşinden koşarken projeler hayata geçtiğinde emsal artışlarından dolayı pişman olma ihtimalleri çok yüksektir.

Esenler'deki yapı stokunun   %85'nin riskli olduğunu bilmelerine ve söylemelerine rağmen bu konuda herhangi bir plan çalışması yoktur.

Çok ciddi bir konu olan kentsel dönüşüm maalesef Esenler'de doğaçlama yapılmaktadır" dediler.
    
   



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı