Pandeminin Faturası Halı Sahalara Kesildi

Pandeminin Faturası Halı Sahalara Kesildi

Esenler’deki halı sahalar işletme sahipleri," Valilikten yeni gelecek talimatları bekliyoruz. Sayın Kaymakamımız bu olaya bir çözüm getirmesini ve diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Esenler’de de halı sahal

Esenler’de halı saha işletmelerinin sahipleri ve çalışanları ile görüştük bir dokunduk bin ah işittik. “Esenler Kaymakamlığının ve Hıfzıssıhha kurulunun yaşanan mağduriyetlerimizi ve var olan bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler.

“PANDEMİNİN FATURASI HALI SAHALARA ÇIKARTILDI”
Kayalar Halı Saha tesisleri sahibi Cemal Kaya,”2020 Mart ayının başından beri ülkemizde salgın haline gelen Covid-19 virüsü yüzünden tedbir olarak birçok iş yeri, spor alanları, cafeler, restoranlar, düğün salonları, toplantı salonları vs. Birçok işletme geçici olarak faaliyetten geri bırakıldı. Ancak 1 Haziran normalleşme süreciyle bu yerlerin tamamına yakınına çalışma izni verildi, halı sahalar bu normalleşme kararından yararlanamadı. Sağlığımız için Covid-19 pandemi döneminde bunlar normal karşıladık. Hükümetin almış olduğu kararlara tüm toplum olarak saygı gösterdik. Covid-19 ile Mücadele kısmen başarılı oldu.




“KORONAVİRÜS ÖNLEMİ DİYE ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR”
1 Haziran'da pandemi süreci içerisinde kapatılan iş yerlerinin tamamı açıldı. Faaliyetlere devam edildi. Türkiye Futbol ligi kaldığı yerden başladı. Bu kategori içerisinde yer alan sportif faaliyetler içeren halı sahalarda açıldı. Uyulması gereken kuralları sağlık kurulu yayınladı, bizler işletmeciler olarak bu kurallara riayet ettik. Ancak 1 Hazirandan 15 Hazirana gelince sağlık bakanlığının tavsiyesi, valiliğin ve iç işleri bakanlığının emriyle halı sahalar tekrar kapatıldı. Bu kapatılmaya bizler bir anlam veremedik. Neden diye sorarsanız, bakınız Toplantıların yapıldığı, bin kişilik düğün salonlarının açık olduğu binlerce insanın düğün salonlarında düğün kutlamaları yaptığı, hamamların, havuzların açıldığı bir yerde 1500m2 alanı kaplayan halı sahalarda 14 kişinin top gezdirdiği yerlerin koronavirüs tehlikesi olduğu görülmesi çifte standart değil de nedir?

Gerçekten pandemi süreci ve salgını gerekçe ise binlerce insanın bir araya geldiği kutlama şölenleri, düğün törenleri iptal edilmelidir. Pandemi sürecinin faturası ne yazık ki halı sahalara çıkartılmıştır. Biz bu uygulamayı doğru bulmadığımızı söylüyoruz. Yetkililerin, özellikle sayın ilçe Kaymakamımızın yaşadığımız mağduriyetlerimizin göz önüne almalarını, bu sorunun çözümü konusuna eğilmesini istiyoruz" dedi.


“GERÇEKTEN BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞIYORUZ”
Bir başka halı saha sahibi ise, “gerçekten büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Esenlerin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda, bir halı sahada işletmen ve çalışanlarla birlikte en az üç aile geçimini sağlamaktadır. Zaten dört aydır çalışmayan halı sahalarımızın açılmasına ne zaman izin verileceğini merak ediyoruz. Yalnız halı saha işletenleri olarak değil, haftada birgün maç oynama isteği olan genç, sağlıklı gençlerimiz de mağdur oldular. Temaslı spor olması dolayısıyla böyle bir karar alındığını öğrenilirken, halı sahaların ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı söyleniyor.

“ESENLER’DE BİNLERCE SPORCU MAĞDUR”
Ülkemiz genelinde mücadele ettiğimiz covid 19 sürecinde birçok yeniliklere ve talimatlara şahit olduk ve konulan kurallara uyduk. Haftada en az 1 kez maç yapma isteği olan yaklaşık 500 bin nüfuslu Esenler’de binlerce sporcu uygulanan ve konulan bu anlamsız durum neticesinde mağdur bırakılmıştır. Mağduriyet ne şekilde giderilecek veya halı sahalarda spor yapan, enerjisini boşaltan sporculara ne gibi teşvikler verilecek bilemiyoruz.
 
Sayın Kaymakamımız bu olaya bir çözüm getirmesini ve diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Esenler’de de halı sahaların açılmasını, bizim de faaliyetlerimizi sürdürmemize müsaade etmesini talep ediyoruz. Pazar yerleri, düğün salonları, AVM’ler, sokaklar, çarşı, Pazar Karınca gibi insan kaynıyor, kimi maskeli, kimi maskesiz ve sosyal mesafe yok ama 1500m2 alanı kaplayan halı sahalarda 14 kişinin bir araya gelmesi koronavirüs tehlikesi yaratıyor. Otobüsler, metro, minibüsler tıklım tıklım,  kuaförler ha keza, oralarda bir tehlike görülmemesi bize göre çifte standarttır. Esenler’de ki Halı Saha işletmecileri ve çalışanları, ilçemizde ki halı sahaların faaliyetlerine izin verilmemesinin, halı saha işletmelerini kara kara düşündürdüğünü” söylediler.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı