Palandöken Sosyal desteksiz saçmaladı

Palandöken Sosyal desteksiz saçmaladı

koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 17 günlük kapanma tüm kesimleri etkilediği gibi esnaflar arasında ayrıştırmayı da beraberinde getirdi. Esnafın en yukarıdaki temsilcisi ise saçmalamaya devam

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iş yerleri kapalı olan esnafın satamadığı ürünlerin tamamının internetten satılabildiğine işaret eden Palandöken, sosyal destekli kapanmayı gündemine almayarak, “böyle bir esnaf temsilciliği olmaz” dedirtti.

(TESK) GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN ESNAFINI KORUYAMADI
TESK, salgın döneminde çalışamayan şoför esnafının araçları için sigorta ve muayene ücreti muafiyeti istedi. Şoför esnafına sosyal destek isteyemedi. Bakın başka neler istemiş, neler isteyememiş?
Bendevi Palandöken: "Genelgeyle pazar günleri zincir marketler kapalı olduğu halde kargo ve lojistik firmaları aracılığıyla satışa devam ediyor. İnşaat ve imalat dışındaki sektörler kapalı olduğu halde tüm sektörlerde internet üzerinden satışlar yapılabiliyor. AVM'ler kapalı ama buralarda satılan ürünlerin tamamına internet üzerinden ulaşılabiliyor. Olan yine esnaf ve sanatkarlara oluyor. Esnaf, haksız rekabetle karşı karşıya kalıyor. Madem bu sektörlerde tam kapanma var, bunların yaptıkları satışlar Hazine ve Maliye ile İçişleri bakanlıklarınca incelenmeli, yasak günlerinde satışların nasıl yapılabildiği sorulmalı" dedi.

Halbuki esnafın temsilcisi, günübirlik geçinenleri aklına getirmeliydi. Kahve işletenleri, lokantaları, çay ocaklarını, taksici, minibüsçü, pazarcı esnafını yanı kapanan tüm kesimleri sorunları ile dile getirerek, “Böyle kapanma olmaz – devlet sosyal destek paketini açıklamalı” demeliydi. Emekliye, işciye, tarıma, üreticiye, köylüye, sebze ve meyve üreticisine dokunmayan, sorunlarını bildiği halde konuşamayan esnaf temsilcisi neden veya kimlerden korkuyor. Palandöken gibi iktidar yanaşması ve iktidar güdümlü olanlar, işgal etmişler, saltanatlık kurmuşlar esnaf kuruluşlarının başın da. STK’ları özünden çıkararak emek temsilciliğine yöneleceklerine emek düşmanlığı yapıyorlar üyelerinin gözünün içine baka baka.  

Palandöken gibiler STK’ların başında oldukça bu işler daha da karmaşık hal alacak, kimsenin yarınları güzel olmayacak. Kurulmuş bir düzen, dönüyor çarklar ama halk için değil, iktidardan yana.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı