PYD lideri Müslim: "Erdoğan'ı Lahey'de yargılatacak belgeler Rusya'nın elinde"

PYD lideri Müslim:

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Rusya’nın elinde Erdoğan’ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmasına neden olacak birçok belge olduğunu söyledi.

‘Sarraf davası birilerinin boynunda ip’
 
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Rusya’nın elinde Erdoğan’ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmasına neden olacak birçok belge olduğunu söyledi.
 
ANF’den Serkan Demirel’e konuşan Müslim, Türkiye’nin İsrail ve Rusya’ya karşı tükürdüğünü yaladığını, amacın ise Kürtlerin bölgede güç sahibi olmasını engellemek olduğunu ifade etti: “Artık Kürtlerin bölgede en güçlü halk olduğu gerçekliği dünya tarafından kabul edilmiştir. Türkiye başka ilişkiler içerisine girebilir ama bundan kaynaklı kimse bize karşı tavır alma durumuna kendisini koymaz. Türkiye, Kürtleri durdurmak için DAİŞ, Ahraru-Şam, Cebatul Nusra gibi terör örgütlerine hep destek vermiş ve bütün dünya bunu çok iyi biliyor. Şimdi bütün ilişkileri açığa çıkmış bir gücün yanında durmak DAİŞ’in yanında durmak anlamına gelir”

‘Sarraf davası birilerinin boynunda ip’

Türkiye’nin Rusya’ya yanaşmak istemesinin nedenini Türkiye karşı net tavır alınmış olması olduğunu öne süren Müslim, “Erdoğan’ın Lahey’de yargılanması için bütün dosyalar hazırlanmış durumda. Ruslar bu dosyalara, yani Türkiye’nin DAİŞ’le ilişkilerini gösteren belgelerin hepsine sahip” dedi.
Rıza Sarraf’ın tutuklanmasının da aynı sebepten kaynaklandığını belirten Müslim, “ABD’de devam eden Sarraf davasını unutmayın. Bu dava birilerinin boynunda ip gibi duruyor” diyerek bu güçlerin istedikleri zaman Erdoğan’ın ipini çekebileceğini vurguladı.
 
Bir süredir konuşulan Türkiye’nin Suriye rejimi ile görüşme talebin hakkında da kendisine bilgi ulaştığını aktararak, “Cezayir’de yaşanan bir görüşmenin ve Türkiye’nin görüşme istekleri olduğu bilgisi bize geliyor. Arabulucuların gidip geldiğini biliyoruz” dedi, bu çabaların da Kürt karşıtlığı üzerinden şekillendiğini savundu.
 
‘Avrupa’nın istikrarı Kürtlere bağlı’
Suriye ve Türkiye Kürtlere karşı birleşse bile bir işe yaramayacağını, dahası Avrupa ve dünyanın da buna müsaade etmeyeceğini iddia eden Müslim, “Avrupa’nın istikrarı Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun istikrarı Kürtlere bağlıdır. Kürtler olmazsa kimi kabul edecekler, DAİŞ’i mi, Baas rejimini mi, yoksa Osmanlı’yı mı?”
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli