PTT emekçileri bugün grevde!

PTT emekçileri bugün grevde!

PTT’nin özelleştirilmesine karşı çıkan PTT emekçileri bugün ülke çapında tüm işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak

7-24Esenler Haber


PTT emekçileri bugün grevde!

PTT’nin özelleştirilmesine karşı çıkan PTT emekçileri bugün ülke çapında tüm işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak. Kanun Tasarısının Meclis’te görüşüleceği bugün, PTT emekçileri de TBMM Dikmen kapısı önünde olacak.

 
Bugün Meclis’te görüşülmeye başlanacak olan PTT A.Ş. Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesini talep eden posta emekçileri, grev kararı aldı. PTT’nin anonim şirkete dönüştürülerek özelleştirilmesine karşı çıkan PTT emekçileri TBMM Dikmen kapısı önünde bir araya gelecek.

Eyleme dört büyük konfederasyonun “haberleşme, kâğıt ve basın yayın hizmet kolu”nda görevli sendikaların tamamı katılacak. Buna göre, KESK'e bağlı Haber-Sen, BASK'a bağlı Bağımsız Haber-Sen, Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in destek verdiği eylem kapsamında, Ankara'da işyerlerini terk edecek olan PTT emekçileri Maltepe nokta durağında buluşarak saat 11.00'de Kızılay YKM önünde toplanacak ve TBMM Dikmen kapısı önüne yürüyerek saat 12.30'da kitlesel basın açıklaması yapacak.

“PTT’YE GİTMEYİN, EYLEME DESTEK VERİN”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin katıldı. Grup adına konuşma yapan Resul Akay şunları ifade etti:

    "173 yıldır Türkiye’nin en ücra yerlerine her köy, belde, mahalle, ilçe ve ilindeki halka sürekli, kaliteli, etkin ve ucuz hizmet sunan PTT’nin Meclis’e sunulan bir yasa tasarısı ile şirket yapılmak istendiğini ifade ederek, “Bu tasarı kanunlaşırsa diğer özelleştirmelerde yaşandığı gibi PTT’nin sunduğu bu hizmetler piyasalaşarak şirketin insafına bırakılacak, halk parası kadar itibar görüp ucuza aldığı bu hizmetleri pahalıya alacak ve her ödeme için türlü isimler altında bir bedel ödemek zorunda kalacak.

    Ayrıca kurum personeli hiçbir kanuna tabi olmaksızın güvencesiz olarak çalışmaya mahkûm edilirken, unvan yükselmeleri de güvencesizliğe geçmeleri halinde gerçekleşiyor. Bununla da yetinilmeyip emeklilik ve türlü sebeplerle boşalan kadrolara da çocuklar yine güvencesiz olarak alınıp hiçbir kanuna tabi olmaksızın çalıştırılacak.”

Akay, PTT kurumunda örgütlü üç sendika olarak bu şartlarda hâlihazırda kurumda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ve Meclis’te bulunan bu tasarının geri çekilmesi için tasarının görüşüleceği 27 Mart Çarşamba günü hep birlikte bir gün süreyle iş bırakacaklarını ifade etti.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ise, tüm halkı PTT şubelerine gitmemeye ve emekçilerin iş bırakma eylemine destek vermeye davet etti.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli