PROJELERİ EKREM BAŞKAN DURDURMUŞ SÖYLEMİ KOCA BİR YALAN'

PROJELERİ EKREM BAŞKAN DURDURMUŞ SÖYLEMİ KOCA BİR YALAN

Bayrampaşa belediyesinin 2020 Mali yılına ait faaliyet raporlarının görüşüldüğü ve CHP meclis üyelerinin eleştirerek rapora neden hayır oyu verdiklerini düzenlenen basın toplantısında, yerel basına aç

Bayrampaşa ilçe Başkanı Hasan Mutlu’nun Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına, İlçe başkan ve yönetim kurul üyeleri ile birlikte, CHP İstanbul İl başkan yardımcısı Şemside Yener, İBB Meclis üyelerinden Fettah Dindar, Kadri Sancaktar, ilçe belediye meclis üyelerinden grup başkan vekili Atilla Özen, Fatoş Serin, Gökhan Dal, Nesrin Özmen, Çetin Tüfekçi, Nihat Terzi, örgüt emekçileri ve yerel basın katıldı.
 

“YOKSULLUĞUN OLMADIĞI, SOSYAL ADALETİN SAĞLANDIĞI BİR TOPLUM ARZ EDİYORUZ”

Bayrampaşa’nın CHP’li belediye meclis grup başkan vekili Atilla Özen, “Bayrampaşa belediyesinin 2020 tarihine ait faaliyet raporuna ve denedim komisyonu gelir ve giderleri, hesap ve işlemleri denetim raporlarının görüşüldüğü mecliste, faaliyet raporuna hayır oyu verdik. Biz CHP olarak yoksulluğun olmadığı, sosyal adaletin sağlandığı bir toplum arz ediyoruz. Belediyenin faaliyetlerinde özellikle bu pandemi döneminde yeterli kaynak sağlanmadığı için ve iktidar sıralarından ne güzel tasarruf ettik diye “alay” edercesine söylemlerde bulunmalarından dolayı biz hayır dedik. Biz hayır dedik, çünkü, kendi sorumluluk alanlarında kimin yada hangi ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu bilen Muhtarlar kanalıyla yapılan sosyal yardımların azlığını gördük” diyerek Belediye başkanını ve 2020 faaliyet raporunu eleştirdi.

 
 

“PROJELERİ EKREM BAŞKAN DURDURMUŞ SÖYLEMİ KOCA BİR YALAN”

CHP’nin İBB Meclis Üyesi, Fettah Dindar: sayın belediye başkanı Aydıner bazı yayın organlarına yaptığı açıklamada, İBB Başkanımız İmamoğlu’nun Bayrampaşa’da yapılan projeleri durdurduğunu söylemiş. Yine Kadir abilerinin döneminde çok farklı ve yararlı çalıştıklarını söyledi ve güya İBB’nin Bayrampaşa belediyesinin yapmak istediği projeleri engellediğini söyledi. Ben şimdi sizlere o projeler hakkında bilgiler vereceğim….
 
Aydıner'in, bahsettiği projeden bir tanesi; B. Paşa Kartaltepe Mah. meydanı cami ve zemin altı otopark inşaatı. Buranın yer teslim tarihi 18. 10 .2017. Sayın İmamoğlu göreve başlamadan önce bu proje zaden durmuştu. Durma gerekçesi ise revizyon çalışması yapılıyor.

Bir diğer proje ise, Belediyemizin temizlik araçları için park alanı ve çevre düzenleme inşaatı. Buranın yer teslimi 14. 08. 2017 de yapılmış 13. 02. 2019 yani yerel seçimler öncesi bu inşaat durdurulmuş. şu an şantiye alanında hiçbir çalışma yok, tasfiye etilmiş bir proje. Bu ve bunun gibi ortaya atılan projeleri Ekrem başkan durdurmamış, durdurmuş demek insafsızlıktır, doğru değildir. Bu projeleri kendileri durdurmuşlardır, bunları tarihleri, saatleri ile rapor etmeye hazırım. Bayrampaşa belediye başkanı Aydıner, bu söylediklerimin tamamını bildiği halde bazı yayın organlarında doğruları söylemediği ortada. Bayrampaşa’da yarım kalan veya durmuş vaziyette olan projeler ya imar tadilatı veya ruhsat sorunu olduğu için durmuş vaziyette.  

“İBB’DE VE İLÇE BELEDİYELERDE ÇOĞUNLUK AKP’NİN ELİNDE”

Arkadaşlar duran bir proje veya yapılmayan bir iş varsa onun sorumluluğu AKP’lilere aittir. İBB’de ve İlçe belediyelerde çoğunluk AKP’nin elinde, istedikleri plan tadilatını yapma güçleri var. Yapılmayan bir işi İBB engelledi söylemi zavallılıktır, iftiradır. Neyi ne zaman İBB’den geçiremediler onu söylesinler. Bakınız merkezi hükümet, İBB, İlçe belediyesi ellerinde ve bu sözünü ettiğimiz projeler onaylanmamış veya tamamlanmamış ama gelmişler bugün İmamoğlu suçlu, yaptırmıyor, engel oluyor diyorlar, bunun adı olsa olsa yüzsüzlük olur. İşin özü ve sözün doğrusu olarak şunu ifade ediyorum “elinizde kuş uçup nasıl gitti” AKP elindeki kuşun nasıl uçtuğunun farkında değilse suçlu biz miyiz veya yarım bırakılan işlerin faturası vatandaşa mı kesilecek” sayın başkana tekrar sesleniyorum doğruları konuşmaktan korkmasın, yanlışlarla, doğru olmayan işlerle yapılan binalar temelsiz olur ve erken çöker, zaden çöküyorlar. Kimse yapılan kirliliklerin ve halka yapılan zulmün üstünü yanlış söylemlerle örtmeye kalkışmasın, cöngü bu ülkede CHP var, CHP’li yurtseverler var!”dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı