Özyurt Havaalanı Mahallesinde Ahlak Erozyonu Yaşanıyor'

Özyurt Havaalanı Mahallesinde Ahlak Erozyonu Yaşanıyor

Esenler TURYAP Gayrimenkul sahibi Emrah Özyurt“Havaalanı mahallesinde bir dönüşüm yapıldı, 1500 hak sahibinin olduğu bloklar yapıldı, ama oturanlar hak sahipleri değil. Daireler garsoniye olarak kiraya veriliyor, bu durum

Özyurt “Havaalanı Mahallesinde Ahlak Erozyonu Yaşanıyor”

Esenler TURYAP Gayrimenkul sahibi Emrah ÖzyurtHavaalanı mahallesinde bir dönüşüm yapıldı, 1500 hak sahibinin olduğu bloklar yapıldı, ama oturanlar hak sahipleri değil. Daireler garsoniye olarak kiraya veriliyor, bu durum birçok yanlışı da beraberinde getiriyor ve burada bir ahlak erozyonu yaşanıyor” dedi.
 
Esenler TURYAP Gayrimenkul sahibi Emrah Özyurt ülkenin ekonomik durumu ve esenlerin gayrimenkul piyasası ilginç ve çarpıcı bir şekilde gazetemize açıklama bulundu.
 

“zengini yarınından umutsuz, fakiri hayal dünyasında yaşıyor”
Vatandaşın ekonomik sorunlarla boğuştuğu şu süreçte referandum konusuna değinerek  açıklamada bulundu. Özyurt; “İnsanlarımız sıkıntı içinde, korkuyoruz her an herkes batabilir. Doların dalgalanması tüm iş adamlarını olumsuz etkiledi. Tüm bu yaşananlar yetmezmiş gibi birde referandumla uğraşıyoruz. Kimi evet, kim hayır diyerek iki kutuplu bir hal aldık. Evet diyenler neden evet dediklerini bilmiyorlar, ayni şekilde hayır diyenlerde bilmiyor, bilmemesinden doğal ne olabilir “bilen okuyan bir toplum değiliz” yani bu toplum hukukçu değil nereden bilecek anayasa maddelerini.  Bir kuşku toplumu yarattılar, zengini yarınından umutsuz, fakiri hayal dünyasında yaşıyor. Kardeşim yarın ne olacağını bilen yok, hepimiz bekliyoruz. Benim iş yaptığım insanlar parası olanlar ve zenginler, onlar bile korkuyor ve bekleyin şu referandum bitsin diyorlar.
 
“Bu iktidar yoruldu ve bu yorgunlukları yanlış yapmalarına neden oluyor.”
Ülkede ve esenlerdeki emlak alım ve satım sorunlarını ifade eden Özyurt  “Esenlerin saygın Emlakçilerinden biri olduğumu düşünüyorum, ama şu anda geçmiş birikimlerimi yetim, yanı herkes sıfırı tüketti. Emlak piyasası durgun, daire alan yok denecek kadar az. Bir kısır döngünün içindeyiz, bakınız kredi faizleri çok yüksek,  insanlarda kredi ile daire alırsak sonra nasıl öderiz endişesi taşıyor. Devlet morgete kredisini 20 yıla yayarsa piyasa o zaman canlanır. Kredi olayını sadece emlak konutla sınırlandırmayıp tüm daireler için yaparlarsa hepimiz için çok iyi olur. Ülkemiz iyi yönetilmiyor, bir tarafta terör, işsizlik, diğer tarafta umutsuzluk, korku var! Kimse geleceğine umutla bakmıyor. Bu iktidar yoruldu ve bu yorgunlukları yanlış yapmalarına neden oluyor. Yanlışlar çok, bir dönem yere göğe sığdıramadıkları Fetullah Gülen’e ülkenin en güzel yerlerini peşkeş çektiler, en büyük yanlışı ise bu kişilerden gördüler. Fedö ve yandaşları bu ülkeden ve bu ülke insanlarının sırtından çok büyük paralar kazandı. Kazandıkları ile halkımıza silah sıktılar, devletimize kafa tuttular ve darbe yapmaya kalkıştılar. Tüm bu olanların sorumlusu iktidar değilde kim?” dedi.
 
“Havaalanı mahallesinde ahlak erozyonu yaşanıyor”
Son zamanlarda Suriyeli vatandaşların nüfusunun artmasıyla yaşanan sıkıntılara da değinen Özyurt, ‘’Suriyelilerden şikâyetçiyim. Ben kira işine pek karışmam ama bir arkadaşım evi kiraya verdi.  Verdiğine bin pişman. Şimdi evden çıkartamıyorlar. Suriyelilere evini kiraya verenler bir süre sonra evlerinin mahvolmuş durumu ile karşılaşıyorlar. Suriyeliler bize de kira için geliyorlar, ben o konuda hassasım, bu insanların referansları yok, ne iş yapıyorlar, kimdirler bilmediğimizden kiraya vermiyoruz. Esenler halkı fakir ve bu fakirliği nasıl iyileştiririm diye düşünen daire sahipleri en yüksek parayı kim verirse dairesini ona kiraya veriyor. Bugün en yüksek kira ödeyenler ise Suriyeliler.
Havaalanı mahallesinde bir dönüşüm yapıldı, 1500 hak sahibinin olduğu bloklar yapıldı, ama oturanlar hak sahipleri değil. Daireler garsoniye olarak kiraya veriliyor, bu durum birçok yanlışı da beraberinde getiriyor ve burada bir ahlak erozyonu yaşanıyor. Bazı evlerde uygunsuz işler oluyor, bu durumdan kimselerin haberi var mı yok mu bilmiyorum ama biz burada yaşanan problemlere şahidiz. Bakın bu sitelerde kumar, fuhuş aklınıza ne geliyorsa var. Evini kiraya veren bir süre sonra bu yaşananlara tanık olunca bağırıyor, adama demezler mi, be kardeşim bu daireyi kiraya sen verdin şimdi niye bağırıyorsun.” Dedi.

 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli