Öztürk: Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum

Öztürk:  Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Esenler’deki kadınlar Cumhuriyet meydanında, ülkenin dört bir yanında onlarca işçi kadının haykırdığı gibi haykırdılar “Gücümüzü birliğimizden, dayanışmamızdan alıyoruz. Emeğimize ve hakla

Öztürk:  Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum
 
Esenler’deki kadınlar Cumhuriyet meydanında, ülkenin dört bir yanında onlarca işçi kadının haykırdığı gibi haykırdılar “Gücümüzü birliğimizden, dayanışmamızdan alıyoruz. Emeğimize ve haklarımıza sahip çıkarak direniyoruz” dediler.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler belediye eş başkan adayı.
Gülsüm Öztürk
  “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla Esenler Cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı.
HDP Esenler belediye eş başkan adayı Gülsüm Öztürk ,” Kadınların eşitlik mücadelesine ve yaşam hakkına yoğun saldırının yaşandığı AKP iktidarının baskıları bizleri susturamaz, susmayacağız. Böyle bir dönemde, en güçlü itiraz ve en tepkili sesi biz kadınlar ortaya koyuyoruz.
 
“UZUN SOLUKLU POLİTİKALAR HAZIRLAYAN TEK PARTİYİZ”
Gülsüm Öztürk ,” Yaşam hakkına yoğun saldırının yaşandığı böyle bir iktidar döneminde tüm kadınlarımıza sesleniyorum, “Hükümetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini meşrulaştıran söylem ve eylemleri, yasaların uygulanmasını mümkün kılacak idari yapılanmanın hayata geçirilmemiş olması da sorunu büyütüyor. Fakat biz kadınlar bu koşullar altında susmamalıyız ve sesimizi yükseltmeliyiz”
Dünyanın dört bir yanında kadınların yaşadıkları ayrımcılık ve haksızlıkların son bulması ve kadına yönelik işlenen suçların hakkettiği şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kadın hakları ihlallerinin önüne geçmek için, uzun soluklu politikalar hazırlayan tek parti, Halkların Demokratik Partisidir. Bu nedenle tüm kadınlarımızın Halkların Demokratik Partisi etrafında kenetlenmesini, güçlerini birleştirmesini istiyorum.
 
Buradan HDP adına tüm kadınları selamlıyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” 
 
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedir?
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
 
IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUNLAR

 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı