Özkan Ercan Bırakıyor

Özkan Ercan Bırakıyor

Esenler Müteahhitler Derneği (ESİNDER) Başkanı Özkan Ercan, uzun süreden bugünlere kadar yürüttüğü başkanlık görevini önümüzdeki kongrede bırakacağını açıkladı. Ercan, a&ccedi

Özkan Ercan Bırakıyor

Esenler Müteahhitler Derneği (ESİNDER) Başkanı Özkan Ercan, uzun süreden bugünlere kadar yürüttüğü başkanlık görevini önümüzdeki kongrede bırakacağını açıkladı. Ercan, açıklamasında “her veda bir başlangıçtır” dedi.

BASIN AÇIKLMASI
Değerli arkadaşlarım... 5 KASIM 2011 tarihinden çıkmış olduğumuz bu yolda bize destek olan, derneğin kuruluşundan bu yana gerek derneğe üye olan, gerekse dernek yönetiminde görev alan, ESİNDER’in (Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği) oluşmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.
Her görevin bir başlangıcı bir de sonu var. Önemli olan zirvede hoş bir seda bırakabilmek. Önemli olan dönüp arkaya baktığımızda elde ettiğimiz başarılarla kıvanç duymak.

Biz kurduk ve başardık
Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni kurduğumuz zaman beklentilerimiz, amaçlarımız, hayallerimiz çok farklıydı. Amacımız, bizi farklılaştıran, genel dernekçilik anlayışından uzak tutan farklı ve yararlı bir yapı oluşturmaktı. Biz bu derneği herkesin anlamış olduğu dernekçiliğin ötesinde bir dernekçilik yapmak hayaliyle kurduk ve başardık. Derneği kurarken mesleği daha ileriye götüre bilmek, müteahhitlerin ufkunu açarak eğitimlerini tamamlaya bilmek, gelecek süreçte daha hazırlıklı hale getirebilmek hedefleri ile yola çıktık. Esinder'i kurmak bizim için çok önemliydi. Ama Esenler'deki müteahhitler derneğe, dernek yönetimine, kurucusu ve başkanı olarak bana güvenip derneğe üye olmasalardı bu kadar etkin ve güçlü olamazdık. Biz gücümüzü Esenler'deki müteahhitlerin üye olmasıyla sağladık. Ve kurulduktan sonra sadece Esenler değil, Bayrampaşa, Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler gibi civar ilçelerden olan müteahhitler de derneğe üye oldular.  Derneği bu kadar etkin, bu kadar yoğun çalıştırmamızın ardından oluşturduğumuz yapı İstanbul'un diğer ilçelerinde örnek bir model ve gereksinim oluşturdu. Bizden sonra kurulan Bağcılar İnşaat Müteahhitleri Derneği, Sultançiftliği İnşaat Müteahhitleri Derneği, Bayrampaşa İnşaat Müteahhitleri Derneği bizi model alarak, bizden aldıkları heyecanla kurulan dernekler.



Müteahhitlik Okulu benim önemsediğim bir projedir
Dernek olarak en büyük projelerimizden biri şüphesiz Müteahhitlik Okulu. 2012'de müteahhitlerin sektöre daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları noktasında İstanbul Aydın Üniversitesine bu projeyi sunduk. İAÜ'nün rektörü Sayın Prof. Yadigar İzmirlinin bu projeyi çok önemsemesi ile Türkiye'de ilk defa Müteahhitlik Okulu kurmamız, bu okuldan yüze yakın müteahhit arkadaşımızı mezun etmemiz, daha sonra Müteahhitlik okulunun tüm Türkiye’ye ulaşması ve Türkiye’nin her yerinden buraya kursiyerlerin gelmesini sağlamamızla bu proje bambaşka bir yapıya büründü. Gerek İstanbul'da, gerekse Türkiye'nin değişik illerinde bulunan Müteahhitler Dernekleri, Üniversiteler Müteahhitlik Okulunu kurmak için arayış içine girdiler. Tabi Müteahhitlik Okulu benim çok önemsediğim bir proje ve üstünde bizzat emek verdiğim, çok çalıştığım ve çok istediğim bir projeydi. Sonunda gerçekleştirdik ve arkadaşlarımızı buradan mezun ettik. Gerek müteahhitlerin yetki belgesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında üyelerimizin tüm işlemlerini takip etmemiz ve onların müteahhitlik yetki belgesini almamızda göstermiş olduğumuz enerji takdire şayandır.

Derneğin diğer büyük projesi de  Esinder Yapı A.Ş. Şirketimizin gerek Esenler'e, gerekse Esenler'deki oluşumundan tüm Türkiye'ye örnek bir şirket imajı çizmesi ve şirket yapılaşmasını Türkiye'deki diğer müteahhitler derneğinin örnek alması bizim için ayrıca gurur verici bir olay. Bugün Esinder A.Ş'nin elde etmiş olduğu başarı sayesinde  kollektif ve birlikte iş yapmanın ne kadar gerekli olduğunu bir kez anlamış durumdayız. O gün başladığımız serüvende bugün Esinder'den bir Müteahhitlik Okulu, bir şirket ve önümüzdeki dönemde Vakıf ve Üniversite hayalimiz var. Önümüzdeki süreçte ESİNDER Eğitim ve Kültür Vakfını oluşturacağız. Bunu çok önemsiyorum ve onun arkasından Esenler Meslek Yüksekokulunu kuracağız. Sektörde çalışan tüm personeller, çalışanlarımızın hepsi burada eğitim alarak sertifika alacaklar. 2017-den sonra inşaatta çalışan tüm personelin sertifika alma zorunluğunun olmasını buradan bir daha meslektaşlarıma hatırlatmak istiyorum. Özellikle son dönemlerde inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları bizi bir kez daha haklı çıkardı. Keşke bu kazalar yaşanmasaydı, insanlarımız hayatını kaybetmeseydi ve biz haklı çıkmasaydık. Biz bir sene önce dernekte iş güvenliği ile ilgili eğitim verdiğimizde, seminerler düzenlediğimizde sektörü ne kadar revize etmemizin önemi bir kez daha ortaya çıktı.
Tabi bizim bu çalışmalarımızın neticesinde Esinder sadece Esenler'de, İstanbul’da değil, aynı zamanda tüm Türkiye'de ses getirdi. Özellikle son dönemde yapılan Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu seçiminde Sayın Tellioğlu’nun beni Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği nezdinde yönetime davet etmesi de bizim başarımızın bize ödülüdür. Dernekle ilgili yaptıklarımızı anlatmak, 4 yıllık bir serüveni buraya sığdırmak mümkün değil. Ama bugün 200' e yakın üyesi olan aktif bir dernek var. Düne kadar birbirine rakip ve birbiriyle rekabet içinde olan insanları bir araya getirmek ve bir arada tutmak çok zor bir olaydı. İşte olmaz denilenlerin hepsini başardık. Eğer başarı listesine eklenecek şeyler varsa sırasıyla derneğin kurulması, derneğin üyeleşmesini tamamlaması, yetki belgeleri ile ilgili süreç, Esinder Yapı A.Ş projesi, şirketleşme, müteahhitlik okulu sıralanabilir. Bunlar bizim 3-4 yıla sığdırdığımız başarı başlıklarından birer tanesi.

Derneği kurduğum zamanlarda ben sadece bir dönem başkanlık yapacağımı söylemiştim. Evet bugün dernek başkanlığını bırakıyorum. Ama Esenler'le olan hayallerimiz katlanarak, büyüyerek devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ESİNDER Eğitim ve Kültür Vakfı ve arkasından Esenler Meslek Yüksekokulu en büyük projemiz ve en büyük hayalimiz olacak.

Önümüzdeki dönemde Esenler İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanlığını yürütmeyeceğim. Dernek başkanlığı süresince bana inanıp, Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneğine inanıp derneğe üye olan, derneğe katkı veren ve derneğin çalışmalarına katılan müteahhitlere sonsuz şükranlarımı buradan bir kez daha ifade ediyorum.
Daha Büyük Hayaller Ve Daha Büyük Hedeflerde Buluşmak Üzere.

Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı
ÖZKAN ERCAN



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli