Özhan'dan konseye öneri dersi

Özhan

Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nakatılarak engellilerle önerilerini bir bir sıralayan Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan diğer konsey üyelerine adeta ders verd

 
Esenler’in sorunlarının konuşulduğu Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na ne Esenler Kaymakamı katıldı, ne Belediye Başkanı katıldı, ne de AKP ve İlçe Başkanları katıldı.
 
Toplantıya çok iyi bir şekilde hazırlanan Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan engellilerle ilgili önerilerini bir bir şöyle anlattı;
 
“Biraz önce yapılan konuşmalarda ortak yaşam bilincini geliştirmeliyiz, genç, yaşlı ve engellilerden istifade etmeliyiz dendi. Bende engelliler adına Kent Konseyimize bir öneri sunmak istiyorum.
 
-Esenler’de 5 ayrı Engelli Derneğimiz bulunmakta ve bizler kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu konuda belediyemizden yer konusunda bir destek bekliyoruz. Şuan İmar yasasında bir takım eksiklikler var.
 
-Yeni yapılan binalarda engelli giriş yeri yok. Bunun sebebi de bildiğim kadarıyla müteahhitlerden alınan harçlar. Bu harçlar aslında alınmamış olsa müteahhitler yapacakları binaları engellilere göre yapmaya çalışacaklardır.
 
-İlçemizdeki hiçbir kafenin girişi ve oturma grubu engelliye uygun değil. Dolayısıyla bir engelli dışarıya çıktığı zaman kafelere gidip rahat bir şekilde oturamıyor. Bu tür yerlerin biran önce engellilere uygun bir hale getirilmesini ve buralarda engellilerin istihdam edilmesini arzu ediyoruz.
 
-Ayrıca ilçemizdeki ATM’lerin çoğu engellilere uygun bir şekilde yapılmamış.
 
-Daha önce ilçemizde bir Engelli Meclisi vardı biz bunun akıbetini merak ediyoruz. Bildiğim kadarıyla tamamen fes edildi. Oysa engelli meclisine halen ihtiyacımız var. Bu meclis tekrar kurulsun ve sadece bir bakan olmak yerine 5 başkan olsun. Komisyonlar kurulsun ve bende elimden ne gelirse yapmaya hazırım.
 
-Ayrıca belediyemizin KOBİ kurslarıyla ilgili destek vermesini istiyoruz. Ve belediyemizin engellilere ne kadar bütçe ayırdığını merak ediyorum. Bunun yanı sıra ilçemizdeki okulların bazıları halen engellilere göre hazır değil. Çocuk parkları konusunda da engellilere yönelik düzenlenmeli diye düşünüyorum.
 
İlçemizde işadamlarımız ve çok sayıda iş yerlerimiz var ama bakıyorsunuz hep sağlıklı insanları çalıştırıyorlar. Kaymakamlık ve belediyemizin öncülüğünde bir komisyon oluşturulup iş yerleri sahipleriyle görüşülürse iş yapacak durumdaki engelli kardeşlerimize iş imkanı sağlamış oluruz.
 
-Bunun yanı sıra ilçemizde görme engelliler için yapılan yürüyüş yollarının üzerinde ya bir ağaç var, ya bir elektrik diğeri yada bir çöp konteyneri var. Bu şekildeki yerlerin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.”