Özgür basına yine ceza/ bu nasıl adalet?

Özgür basına yine ceza/ bu nasıl adalet?

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından görüşüldü.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 'MİTmensubu haberleri' davasında yargılanan gazeteciler Barış Terkoğlu, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onadı.

MİT haberi yaptıkları gerekçesi ile Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 329/1. maddesi ve Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27.maddesini ihlal ettikleri gerekçesi ile yargılanan Oda TV eski Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, eski Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç ile Gazeteci Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’e İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından görüşüldü.

Mahkeme, tüm sanıklar hakkında 'Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama suçundan; Barış Terkoğlu ve E. E. hakkında ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan verilen beraat kararlarını onadı.

Mahkeme, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezalarını da onadı.



  • Cuma 31.3 ° / 21.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli