Özgecan Milat Olsun, Yasalar Kadınları Korusun!

Özgecan Milat Olsun, Yasalar Kadınları Korusun!

Gözde Salur'"Artık yeter! Önlem alın. Özgecan Yasası çıkarın. Kadın cinayetlerinde şu indirimleri kaldırın!"

Özgecan Milat Olsun, Yasalar Kadınları Korusun!

Gözde Salur'"Artık yeter! Önlem alın. Özgecan Yasası çıkarın. Kadın cinayetlerinde şu indirimleri kaldırın!"

Gözde Salur. 21 yaşındayım. Aslen Bayburtlu İzmir'de yaşıyor. Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'nda okuyor. Üçüncü sınıfı öğrencisi.  Üç abisi var ve ailenin en küçüğü.

Özgecan cinayetinin ardından bir şeyleri değiştirebilmek için canla başla çalışarak. Başlattığı imza kampanyası kampanya 1 milyon 30 binlere ulaştı Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 6. en büyük change.org kampanyası oldu. Kampanya talebi ise çok açık: kadına karşı işlenen suçlarda tahrik ve iyi hal indirimi kalksın. 
Geçtiğimiz hafta sonu Hürriyet’ten Ayşe Arman kampanya ile ilgili Gözde Salur la bir röportaj yaptı.

Salur,” Özgecan, ne yazık ki ülkemizde şiddete maruz kalıp yaşam hakkı elinden alınan ilk kadın değil. Bugün Türkiye’de, her gün en az 5 kadın öldürülüyor ve onlar çoğu zaman bizim için hikayesini hiç bilmediğimiz, sadece birer rakam olarak adli tıp kayıtlarına geçiyor. Biz, bu kampanyada imzası bulunanlar olarak Özgecan kadın cinayetlerinde bir milat oldu ve bu konunun acil çözümü için tek gerekli şey olan siyasi iradenin gösterilmesinin zamanı geldi diyoruz. Tabii ki, ülkemizde kadına karşı şiddetin son bulması, kadının eşitlikçi bir düzende toplum içerisinde yaşamını sürdürmesi için atılması gereken birçok adım var. Ancak, gelen her ölüm ve onu takip eden birkaç ay, birkaç sene içerisinde zanlıların “indirim” sıfatıyla serbest bırakıldığı haberlerine artık toplum olarak sabrımız kalmadı. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmadığı için yetkililerden aşağıdaki somut adımı acilen atmalarını talep ediyoruz;  

Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve istismar davalarında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı indiren ve caydırıcı olmaktan çıkaran suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçecek gerekli hukuki düzenlemeler yapılsın.

İnsan haklarının, en temeli olan yaşama hakkının KADINLARIN elinden alınmasını istemiyoruz ! Tecavüzden, şiddetten ölen bir KADIN daha istemiyoruz. Siz de bu kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz” dedi.

 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli