Özgecan İçin Esenler Ayakta

Özgecan İçin Esenler Ayakta

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın için Esenler’de ayaktaydı. Birleşik Haziran Harekâtı, Esenler CHP Gençlik ko


Özgecan İçin Esenler Ayakta…

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın için Esenler’de ayaktaydı. Birleşik Haziran Harekâtı, Esenler CHP Gençlik kolu, Esenler CHP Kadın kolu ve Esenler HDP İlçe örgütü Pazartesi akşamı saat 19 30 da Esenler Cumhuriyet Meydanında toplanarak Mersin’de yaşanan vahşeti protesto etti.


 Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için basın açıklaması yapıldı. Cumhuriyet Meydanda toplanan kalabalık Atışalan Caddesine doğru yürüyüşe geçti. BHH. Tarafında organize edilen protesto yürüyüşüne çok sayıda vatandaş da destek verdi. Toplanan kalabalık gurup, ‘Hırsız, Katil AKP, Yaşasın Kadın Dayanışması, ‘Susma Haykır Şiddete Hayır’, Yasta Değil İsyandayız’, ‘Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz Özgecan’ın katledilmesinden AKP sorumludur ’ sloganları attı. Kalabalık grup üyeleri çeşitli pankartlar açarak yaşanan vahşeti kınadı.


Protesto eylemine katılan gurup Atışalan Caddesinden yürüyerek Son durak Kazımkara Bekir caddesinde Kazımkara Bekir Mahalle Muhtarlığının önünde basın açıklaması yaptı. “Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar. Şimdi o yetkililer açsın kulaklarını iyi dinlesinler kadınları. Kadın düşmanlığıyla attığınız her adımın karşısında olacağız Kadın düşmanı AKP’ düzenini yıkacağız. Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan’ı yakan gericiliğe karşı ayaktayız! Kadınlara erkeğin kölesi olup itaat edeceksin yâda erkek tarafından tecavüz edilmeyi, dayak yemeyi, öldürülmeyi hak edeceksin diyorlar. Diyerek basın açılamasını bitirdiler.


Basın açıklamasının ardında toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli