Özel Hastaneler Vatandaşı Soyuyor

Özel Hastaneler Vatandaşı Soyuyor

Özel hastaneler vatandaşları müşteri; hastaneleri ticarethane görüyorlar. Fahiş fiyatların ve yetkililerin denetimsizliğinin faturası yoksul halka kesiliyor… Özel hastaneler ne kural tanıyor nede yasa dinliyor. Has

“ÖZEL HASTANELER MÜŞTERİ MUAMELESİ YAPIYOR”
Esenler’de bir hasta ve hasta yakını gittiği hastanede kendilerine uygulanan fiyat politikasını isyan ederek anlattı. Hasta yakını: Gittiğimiz hastaneler bize müşteri muamelesi yaparak sağlığımızla değil cebimizdeki para ile ilgileniyor. 31 Aralık 2019 günü eşim Sibel Akat ile 9 ay muayene ve tahlil yaptığımız Özel Güney Hastanesi'ne sancı başlayınca sabah 10.00’da gittik yatış yapılıp normal doğum yapacağı beyan edilip beni muhasebe bölümüne giderek ücretlerin normal doğum 2500 sezaryan 1600 olduğunu benden 2500 TL. karşılık kartla çekim yapılmasını istedim. Hastanın sadece 1000 TL. karttan kalanı 1500 TL. nakit olarak alıyoruz talebi üzerine ödemeyi yaptım akşam 17.00 saatlerinde sezeryan ile doğum oldu iki gün hastanede kalıp çıkış için muhasebeye gidince sezeryan ile normal doğum arasındaki fark olan 900 TL. ve fatura talep ettim. Bana para iadesinin olmadığını faturada ise sezeryan ücretinin 972 TL olan fatura verdiler. Benim ücret farkının 1334 olduğunu bunu 184 sağlık bakanlığı ve Cimer’e şikayetçi olduğumu benim mağduriyetimin çözülmesini bu mağduriyetin diğer hastalara da yapıldığını beyan ettim.

“ESENLER DIŞINDA BAŞKA BİR HASTANIN YAŞADIKLARI İSE ŞÖYLE…”
Hasta yakını: Hastamız acil Bağcılar Metilayf hastanesine kaldırılıyor, yapılan muayenesi sonucu kalp krizi ve stent takılmasına karar veriliyor. Fakat hastanede bu operasyon için yapılamayacağını Bahçelievler de bir hastaneye sevk yapılmasını söylüyorlar. Hastamız Memet Gülden açı içinde kıvranıyor, tam iki saat ambulans bekledik. Ne kadar daha bekleyeceğimizi söylediğimizde azar işittik. Yetkililer kendi araçlarının olduğunu ama yolda arıza yaptığını söyleyerek beklememizi istediler. Bu duyarsızlığın ve insana verilen değerin göstergesidir. Bizim anladığımız kadarı ile anlaşmalı oldukları bir hastaneye gitmemizi istediler. Yani paran kadar sağlık alabiliyorsun, paran varsa insansın, paran yoksa öl…Bunun adı sorumsuzluktur.

Doktorlar ve hastane sahipleri  hastayı müşteri, hastahaneleri ticarethaneye dönüştürmüşler. Yetkililerin bu konuya duyarlı olacaklarını umutla bekliyoruz”  dedi.  

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli