Özden şaka yapıyor'

Özden şaka yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Örgütü’nün önemli isimlerinden Mimar Aksal Örüklü, Halil Özden’in istifasını ve Cafer Turna’nın İlçe Başkanı olmasını bölgede

“Özden şaka yapıyor…”

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Örgütü’nün önemli isimlerinden Mimar Aksal Örüklü, Halil Özden’in istifasını ve Cafer Turna’nın İlçe Başkanı olmasını bölgede ilk haber gazetesine değerlendirdi.

Örüklü, açıklamalarına şu şekilde devam etti;- “Aslında bana göre mevcut Yönetimin ve İlçe Başkanı Halil Özden Bey’in 9 ay önce istifa etmesi gerekiyordu. Bu 9 ay içerisinde 3 kaz toplantı yapıldı. Birincisinde kavga çıktı, ikincisinde Halil Bey istifa edeyim mi, etmeyeyim mi diye toplantı yaptı. Üçüncüsünde ise istifa etti. Şimdi Halil Bey’in milletvekili aday adayı olacağım demesi garip. Çünkü İlçe Seçim Kuruluna Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi listelerini vermesi Genel Merkez tarafından elinden alınan Halil Bey’in o gün istifa etmesi gerekirdi. Ama bugün milletvekili aday adayı olarak ortaya çıkıyor. Yada kendisi İlçe Başkanlarının milletvekilliğine aday olabilmesine ilişkin 25 Aralık tarihinin son gün olmasını fırsat bildi. Kendi kendine; kimse beni görevden almadan, bu işi elime yüzüme bulaştırmadan istifa edeyim dedi ve istifa etti. Ancak bana göre Halil Bey milletvekili aday adayı olacağım diyerek şaka yapıyor.

İl Başkanlığımız hassasiyet gösterdi
Normalde Halil Bey istifa ettikten sonra İlçe Yönetiminin kendi içerisinden bir kişiyi İlçe Başkanı olarak göstermesi gerekiyordu. Tabi bu konuda İlçe Yönetimleri kendi içerisinden bir İlçe Başkanı çıkaramıyorlarsa İl Başkanlığı dışarıdan bir adayı atayabilir şeklinde bir genelge yayınlandı. Buna rağmen İl Başkanlığımız burada hassasiyet gösterdi ve dedi ki, kendi içinizden bir aday çıkartamıyorsanız Esenler’de uygun gördüğünüz birisini aday olarak bize iletin, bizde onu atama yoluyla İlçe Başkanı yapalım. Halil Özden Bey’in oluşturduğu mevcut yönetimde kendisinin izinden giderek Özden Bey’in işaret ettiği Cafer Bey’i kendi içerisinde yaptıkları yoklamayla İl Başkanlığımıza önerdiler. İl Başkanlığımızda Cafer Bey’in atamasını yaptı.
 
Bana göre istifa etmeliydiler 
Ama bana göre normale İlçe Yönetimi eğer kendi içerisinden bir İlçe Başkanı adayı çıkartamıyorsa Esenler’in önünü açmak adına hepsinin istifa etmesi gerekirdi. İl Başkanlığı tarafından atamayla birlikte gelecek yeni İlçe Başkanı da, yeni yönetimi oluşturur ve 2015 yılındaki genel seçimlere kavgasız dövüşsüz hazırlanırdık. Yani şimdi 2014 yılındaki yerel seçimlerde yanlış tavır ve harekette bulunanlar Esenler’i 2015 genel seçimlerine nasıl hazırlayacaklar bunu çok merak ediyorum.

Turna’da Meclis Üyelerini yok sayacak mı?
Yeni seçilen İlçe Başkanı Cafer Bey yerel seçimlerde Halil Bey’le birlikte hareket eden partili bir arkadaşımızdır. Dolayısıyla o gün partiye omuz vermeyenlerin bugün İlçe Başkanlığına talip olması düşündürücü. Halil Bey daha önce Cafer Bey için İlçe Balkanı olmuştu, Cafer Bey’de şimdi Halil Bey’i milletvekili yaparız diye İlçe Başkanı oldu. Ben bu olayı böyle düşünüyorum. Çünkü bu güne kadar ne İlçe Başkanı nede İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyelerimizle her hangi bir toplantı yapmadılar ve Meclis Üyelerimizin çalışmalarını yakından izlemediler. Önümüzde de bir genel seçim var ve bende bu süreçte yeni İlçe Başkanının bu Meclis Üyeleriyle nasıl bir araya gelip çalışacağını şimdiden merak ediyorum. Acaba yeni İlçe Başkanı da, Meclis Üyelerini yok mu sayacak? Bunu da ilerleyen günlerde bekleyip göreceğiz.

En çok ben üzülürüm      
Ancak bir partili olarak benim tek dileğim mevcut oyu korumaları yerine arttırmalarıdır. Çünkü Esenler’de partimizin oy kaybetmesine en çok üzüleceklerin başında ben gelirim. Onun için genel seçimlerde bizde partili olarak elimizden geleni yapacağız ve dolayısıyla inşallah başarılı olurlar. Ama bu İlçe Başkanlığı seçimi doğru mudur? Bana göre yanlış olmuştur.”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı