Özdemir: İnancımıza Saygı Göstermeyenlere Oy Vermeyeceğiz

Özdemir: İnancımıza Saygı Göstermeyenlere Oy Vermeyeceğiz

Esenler Anadolu canlar cem evi Başkanı Cemal Özdemir, Esenler Turgutreis Mahallesinde yüzlerce vatandaşın katılım sağladığı basın açıklamasında Belediye başkanı ve başkan yardımcılarına adeta isyan etti… Özd

Özdemir: İnancımıza Saygı Göstermeyenlere Oy Vermeyeceğiz
 
Esenler Anadolu canlar cem evi Başkanı Cemal Özdemir, Esenler Turgutreis Mahallesinde yüzlerce vatandaşın katılım sağladığı basın açıklamasında Belediye başkanı ve başkan yardımcılarına adeta isyan etti… Özdemir, “Bizleri başkan yardımcıları vasıtası ile sürekli oyalıyorlar. Esenler’de CEM EVİ istiyoruz. Belediye Başkanı Göksu, bize askeri alanın istimlak edileceği bölgeden yer vereceklerinin sözünü vermişlerdi.  Askeri alanda yapılacak planların içine cem evi yerinin de koyulduğunu ve kiralarını kendilerinin karşılayacağını söylemişlerdi. Ama en son yapılan planlarda, yaptıkları plan içinde cem evi yeri ayırmamışlar”
 
“Bizleri başkan yardımcıları vasıtası ile sürekli oyalıyorlar”
Özdemir: “Bugün bu basın açıklamamızın sebebi sizlere yaşadığımız sürece ilişkin bilgi vermek ve sizlerin de fikirlerini alarak bir yol haritası çıkarmak. Sevgili canlar; bir süredir yaklaşık bir aydır Esenler belediyesi ile cem evi yeri ile ilgili görüşüyoruz. Bizleri başkan yardımcıları vasıtası ile sürekli oyalıyorlar. Sürekli bir şeyler söyleyerek oyalanıyoruz ve yer bulun kirasını ödeyeceğiz dediler. Yer buluyoruz o çok pahalı veremeyiz diyorlar. Burayı verin diyoruz başkasına verildi diyorlar.
 
Her yeri menzilcilere bilmem ne tarikatlarına veriyorlar. Daha şundan 1,5 sene önce bu tarikatçıların neler yaptığını hep birlikte yaşadık ve gördük. Şimdi başka tarikatlara yine bütün belediye imkanlarını devlet imkanlarını seferber ediyorlar ve sonuç ne olacak peki 5-10 sene sonra başka bir tarikatçı grup mu başımıza bombalar fırlatacak. Aynı şeyleri tekrar etmek aynı sonuçları doğurmayacak mı? Bu tarikat iyi bu tarikat kötü diyenler daha dün bu FETÖ’cülere hizmet hareketi demiyor muydu? Şimdi koro halinde ne kadar küfürler etseler de dün hep beraber kol kola olduklarını birlikte olduklarını hepimiz biliyoruz. Bütün belediye imkanları binbir çeşit tarikatlara peşkeş çekiliyor. Her sokakta ki kur-an kursları ilim yayma cemiyetleri bilmem ne derneklerinin bütün masrafları belediye tarafından misli misli karşılanıyor. Yok, hangi hocayı getireceğiz. Sohbet yapılacak belediyeden şu kadar para alınıyor. Yok, hangi türbeyi ziyarete gideceğiz. Belediyeden bir sürü paralar alınıyor.
 
Bugün Esenler de en iyi ticaret en karlı yatırım din-tarikat ticaretidir. Bütün masraflarını belediye karşılar. Hiçbir maliyet dertleri yok. Biz kimsenin inancını yaşamasına karşı değiliz. Kimse inançlarından dolayı baskı göremez ve varsa bu tür baskılar kaldırılmalıdır. Her insan inancını özgürce yaşamalı ve öğrenmelidir. Yıllardır her etkinliğimizde ısrarla tekrar ediyoruz her etkinlik açıklamamıza bakın aynı cümle vardır.
 
Başkalarının inancına saygı duymayanların kendi inancına saygısı olmaz. Yıllardır aynı cümleyi söylüyor ve yıllardır sadece bunu istiyoruz. Bizim inancımıza saygı gösterin. Bizim inancımıza saygı göstermeyenler, bizden saygı, bizden oy beklemesinler. Artık bizden durmamızı da beklemesinler. En son sanki biz oraya çok hevesliymişiz gibi bize askeri alanın istimlak edileceği bölgeden yer vereceklerini oradaki planların içine cem evi yerinin de koyulduğunu ve kiralarını kendilerinin karşılayacağı sözü verilmişti. Ama en son gördük ki o plan içinde de bize bir yer verilmemiş. Bu arada yanlış anlaşılmasın biz bu projelerin hiç birini kabul etmiyoruz. Kentsel dönüşüm dedikleri kentsel yağma ve talan projeleridir.
 
Biz bunları kabul etmiyoruz ama gerçek yüzleri işte budur. 10-15 yıl sonra anca bitmesi planlanan bir projede bile yerimiz yok. Orda bile yalandan bir yer göstermiyorlar. Biz orayı zaten kabul etmiyoruz. Bizim ihtiyacımız acildir. 10 yıl ötelenecek bir durum değil. Biz ESENLERDE CEM EVİ istiyoruz. Ve şimdi istiyoruz. Daha dün ki seçim beyannamelerinde diyorlar ya; irfan merkezleri olan cem evlerine yasal statü vereceğiz, diye şu cümlede bile inanç merkezi demekten nasıl kaçtıklarını da görüyoruz. Elbet ama sayın yetkililer elinizi tutan mı var verin o zaman yasal statü. Nedir bugün sizi engelleyen… Kim karşı çıkıyor da seçim vaadi olarak bizlere böyle yalan vaatler de bulunuyorsunuz. Peki, bizler gerizekalımıyız ki, 1 Kasım 2015 seçimlerinde dediklerinizi unutalım siz aynen şu şekilde demediniz mi… “Geleneksel irfan merkezleri ve cem evlerine hukuki statü tanıyacağız” Aynı şekilde, geleneksel irfan merkezlerinin ve cem evlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediye kanunu ,3194 sayılı imar konunu ile 6446 sayılı elektrik piyasası kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Şimdi aynı cümle ile yine aynı seçim rüşvetini teklif ediyorsunuz.
 
Siz, Alevileri başkalarıyla mı karıştırıyorsunuz. Bizler belleksiz cahil insanlar değiliz. Bizleri seçim rüşvetleriyle ihale paylarıyla iş vaatleriyle kandırdığınız insanlarla karıştırmayın. Biz Hz. Hüseyin ‘in soyundanız. Sonuç olarak canlar tekrar gördük ki, bunlar bizlere 10 yıl sonra da bir yer vermeyecekler, 20 yıl sonra da bir yer vermeyecekler. Bunları teşhir etmek ve bizlere sürekli söylendiği için işte gidin kibarca, usulünce isteyin verirler dendiği için her yere gittik. Bizim gitmediğimiz yer kalmadı. Valiye de kaymakama da onlarca kez Belediyeye de ve en son olarak AKP Esenler ilçe başkanlığına da gittik. Ve son sözlerimizi söyledik. Artık onlar düşünsün. Yarın yine onlar gelecek kapımıza oy verin diyecekler. Bizi seçin diyecekler ve en başta orda vereceğiz cevabımızı . Esenler de şuan bitmiş olan 50 tane camii var . arkadaşlar biliyorsunuz bizim camiiler nedense yıllarca sürer bitmez. Uzun yıllar camilere yardım toplanır. O yüzden bitmiş diyoruz. En az 50 camiinin olduğu esenler de biz sadece inancımızı yaşayabilecek çocuklarımıza aktarabilecek bir(1) tane cem evi istiyoruz. Tekrar etmek gerekirse , Biz Esenlere cem evi istiyoruz. İnancımıza saygı istiyoruz.
Esenler Anadolu canlar cem evi


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı