Özdemir, Hızır Olabilirsek Millet ve Kardeş Olabiliriz'

Özdemir, Hızır Olabilirsek Millet ve Kardeş Olabiliriz

Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği Başkanı Cemal Özdemir ve dernek yönetim kurulu tarafından ilk kez düzenlenen "Hızır Lokması" etkinliğine siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok kalabalık bir vatan

Özdemir, “Hızır Olabilirsek Millet ve Kardeş Olabiliriz”
 
Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği Başkanı Cemal Özdemir ve dernek yönetim kurulu tarafından ilk kez düzenlenen "Hızır Lokması" etkinliğine siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.
 
Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği kısa bir süre önce kuruldu, kuruluşundan bugüne kadar birçok faaliyetlerde bulunan dernek dün "Hızır Lokması" etkinliği düzenledi. Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği verdiği “Hızır” lokmasında hem kendi kitlesine hem de Esenler’de yaşayan vatandaşlara bir arada nasıl yaşanır ve bu yaşam birlikteliği nasıl sağlanması gerekliliğini göstermiş oldular.
 
Düzenlenen Hızır lokması programında dernek dedesi lokma duası yaptı, lokmalar yendi daha sonra, Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği Başkanı Cemal Özdemir dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.
 


Özdemir," Hızır hayrı, Türkiye'de Alevi kültürü içinde yapılmaktadır. Bizde Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Derneği olarak bu hayrı yapma kararı aldık.

Hazreti Hızır sadece Alevilerin değil, sadece Sünnilerin değil, sadece İslam alemin değil, cümle dünyada mazlum olan herkesin imdadına yetişen bir velidir. Hazreti Hızır, insanları bütün farklılıkları ve renkleri ile düşünceleri ile 72 milleti bir nazar ile gören tecelli ettiği en son zirve noktasıdır. Aslında her birimizin bir diğeri için bir Hızır olması gerektiği anlamıyla da anlamak gerektiğini düşünüyorum. Biz birbirimize darda kaldığımızda, yolda kaldığımızda Hızır olabilirsek millet olabiliriz, Hızır olabilirsek aile olabiliriz, Hızır olabilirsek Kardeş olabiliriz.

Bugün buraya gelen ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" dedi.


 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı