Özbekistan Ve Türkmenistan Yaptı, Ya Biz?

Özbekistan Ve Türkmenistan Yaptı, Ya Biz?

08 Haber Gazetesi’ndeki köşemde 02.Şubat 2012 günü yayınlanan “Cemaat Okulları Köle ve Ajan mı Yetiştiriyor?”

Özbekistan Ve Türkmenistan Yaptı, Ya Biz?
 
08 Haber Gazetesi’ndeki köşemde 02.Şubat 2012 günü yayınlanan “Cemaat Okulları Köle ve Ajan mı Yetiştiriyor?” başlıklı yazımda Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili olarak Türkmenistan Devleti’nin bir yaptırımından bahsetmiştim. Bu köşenin okurlarının bildiği üzere Türkmenistan, Gülen Cemaati’ne ait okullarda ABD adına öğretmen kimliğiyle bulunan kişilerin CİA ajanlığı yaptıklarını, bu okullarda dini örgütlenme kurularak ülke yönetimini ele geçirme planlarının uygulandığını ileri sürerek bu okulları kapattığını anlatmıştım.
 
Gülen Cemaatine bir darbe de Özbekistan polisinden geldi: Ajanslardan aldığımız habere göre;

Özbekistan'da Fethullah Gülen cemaatine "Ülkede dini örgüt kurmak" suçlamasıyla büyük bir operasyon düzenlendi. Özbek polisi, Gülen cemaatinin okullarında çalışan Amerikalı öğretmenlerin CİA ajanı olduğunu ve diplomat pasaportuyla ülkeye girdiklerini ortaya çıkardı. 5 ABD’li öğretmen ve 3 Türk öğretmen daha sonra tutuklandı.
 
Geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan operasyonda bu cemaatle ilişkili 50 civarında şirket ve büyük alışveriş merkezlerine de el konulduğu belirtildi.
 
Bu haberleri okuyunca insan düşünmeden edemiyor:
 
Bir din adamının bu kadar ticari işlerle ilgilenmesi doğru bir hareket mi? Ne kadar doğru yapmaya, dürüst yürütmeye çalışsanız da ticaret biraz da şirretlik gerektirmez mi? Şirretliğin, üçkâğıtçılığın, rekabetin, daha fazla kazanma arzusunun olduğu bir meşguliyet dini anlayışınızı, dini bakışışınızı tartışılır kılmaz mı?
 
Örneğin; adama sormazlar mı ki, bir vaaz hocası ekonomik gücü ülke sınırlarını çoktan aşmış olan bu kadar sermayeyi nereden buldu? Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yüzlerce şirket, yüzlerce okul, yüzlerce dersane ve yüzlerce öğrenci yurdu bir imam maaşıyla nasıl kurulur?
 
Yoksa, kendisini evliya gösteren bu adam bir yandan dini istismar edip, çeşitli adlar altında bu ülkenin dini bütün insanlarının duygularını sömürerek bir çeşit dilenme yöntemi ile başladığı sermaye birikimine, daha sonra uluslar arası misyoner örgütlerinin misyoner lobilerinin parasal kaynaklarını da dahil ederek cukkasını dolduruyor olmasın?
 
Bakınız daha somut örnekler vereyim: Olur olmaz zamanlarda evlerinizin kapısını çalıp kendisini öğrenci olarak tanıtan ve selpak mendil, kalem, çeşitli dini kitaplar vb. şeyler pazarlayan çocuklardan tutun da camilerde çeşitli yerlerdeki “Kur’an kursu öğrencilerine yardım” adı altında toplanan paralar bu cemaatlere gitmiyor mu? Ne demek bir veli çocuğunu lisede okutuyor, bu veli öğrencisinin tüm masraflarını kendisi karşılıyor. Ama ne hikmetse, Kuran Kursu’na giden öğrenciler için halktan para toplanıyor. Bir baba çocuğunu orada okutmayı tercih etmişse parasını da kendisi vermesi gerekmez mi? Ha, çocuk fakir olur, diğer bütün fakir öğrenciler gibi bu çocuğa birileri burs verebilir. O başka… Ama düzenli olarak Kuran Kurslarına para toplanması ne kadar mantıklı olabilir?
Kendisi hakkında herhangi bir tutuklama ve mahkûmiyet kararı olmadığı halde kendisini evliyalar, enbiyalar mertebesine koyan bir din adamının Amerika’da oturması ne kadar doğru bir davranıştır?
 
Önce Türkmenistan devletinin, daha sonra Özbekistan Polisi’nin Gülen Cemaatine mensup okullarda CİA adına ajanlık yapıldığını, dini örgütlenmeler içerisine girildiğini ileri sürerek hem bu okullara, hem de bu cemaate mensup büyük iş merkezlerine baskın yapması, buralara el koyması bizdeki cemaat sempatizanlarını hiç düşündürmez mi?
 
Dünyadaki bütün İslam ülkelerinin baş düşmanı konumunda olan ABD’nin yaptıkları ortada iken, ABD’de Pensilvanya’da oturup, oradan bu kirli işleri yöneten bir adamın söylemlerini, tavırlarını, yapmaya çalıştığı işleri bizim halkımız sorgulamayacak mı?
 
Bunu devletten ve devletin polisinden beklemiyorum. Çünkü artık biliyoruz ki, devlet de, polis de bu cemaat tarafından kuşatılmış durumda. Ama ben bu sorgulamayı halkımdan bekliyorum. Bunu Türk halkından umuyorum.
 
Esen kalın. Sorgulamada geç kalmayın. İş işten geçmeden!…
                                                                              
                                                                            Mümtaz TEMİZ
                                                                     mumtaz.tem@hotmail.com


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli