Ovacık ve Çankaya Kardeş

Ovacık ve Çankaya Kardeş

Çankaya Belediyesi ve Tunceli Ovacık Belediyesi Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasında imzalanan protokolle kardeş belediye oldu

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

ÇankayaBelediyesi ve Tunceli Ovacık Belediyesi Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasında imzalanan protokolle kardeş belediye oldu.

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmaya "Sayın Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkanımızla yalnız isim aynılığı yok meslek aynılığı da var. Kendisi Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı" sözleriyle konuğunu tanıtarak başlayan Bülent Tanık, kardeş belediye uygulamalarının başlangıçta uluslararası alanda belediyeler arasında bir kültürel işbirliği çerçevesinde yürüyen bir uygulama olduğunu fakat zamanla ülke içindeki belediyeler arasında da işbirliği ve dayanışmanın araçlarından biri haline gelmeye başladığını söyledi. Belediyelere yalnızca ekonomik rasyonalite açısından yaklaşan anlayışların sonucunda bugün nüfusu 20 bin'den daha az olan belediyelerin personeline bile maaş ödeyemez hale getirilmiş bulunduğuna dikkat çeken Tanık, "Küçük belediyelerin ekonomik bakımdan yeterli hale getirilmesi genel bir kamusal sorumluluk olmanın ötesinde bir toplum, bir ülke haline gelebilmek için de zorunludur" dedi.

Ekonomik kriz koşullarında dayanışma ilişkilerinin geliştirilmesinin ulusal ve uluslararası alanda önemin artığına değinen Tanık, "Konya Atlantı Belediyesi'nden sonra, Tunceli'nin Ovacık Belediyesi bizim ikinci yerli kardeş belediyemiz. Bazen en küçük desteklerin bile büyük sonuçlar üretebileceği bilinciyle buralarla dayanışmayı özel bir sorumluluk kabul ediyoruz" diye konuştu.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise yaptığı konuşmada Ovacık'ın geçtiğimiz yıllar içinde çatışma ve göç ortamı nedeniyle ekonomik ve turizm alanlarında bir çöküntü yaşadığına dikkat çekerek "Çankaya Belediye Başkanımız yaklaşımlarıyla benim yakından izlediğim birkaç belediye başkanından biri. Bizimle dayanışma içinde olmak konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür ediyor ve kendisini en kısa sürede Ovacık'ta konuk etmek isteğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

     İmzalanan protokolün ardından karşılıklı gerçekleştirilecek ziyaretlerle birlikte iki belediye arasında işbirliği çalışmaları başlayacak