Otopark ücretlerine büyük zam yolda

Otopark ücretlerine büyük zam yolda

Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “Otopark bedellerinin tespiti” teklifi 10 Haziran Perşembe günü Belediye Meclisi’nde kabul edilirse yeni yapılacak binalardaki bir adet oto

Esenler’deki müteahhitlerin gözü kulağı 10 Haziran Perşembe günü saat 15.00’da da yapılacak Esenler Belediye Meclis Toplantısı’nda. Toplantıda Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “Otopark bedellerinin tespiti” teklifi Belediye Meclisi’nde kabul edilirse yeni yapılacak binalarda 1 adet otopark ücreti 30 bin TL olacak.


Usta: Esenler’de inşaat yapımı %75 düşer

Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “Otopark bedellerinin tespiti” teklifi söylendiği gibi büyük bir zam tarifesiyle meclisten geçerse Esenler’deki kentsel yenileme çalışmaları büyük sekteye uğrar diyen İnşaat Mühendisi Mustafa Usta şöyle konuştu;

“Müteahhitler eskiden %30’lara yer alıyordu ama şuan itibariyle %55 civarında yer alıyorlar. Şimdi 80 metrekare ila 120 metrelik daireli bir binada 6 tane otopark çıkıyor. Teklif Belediye Meclisi’nde kabul edilirse müteahhit bir otopark yeri için belediyeye 30 bin TL ödeyecek. Yani 6 otoparklık yer için müteahhit peşin olarak belediyeye 180 bin TL ödeme yapacak. Mal sahipleriyle %55 üzerinden anlaşan müteahhit nasıl yer yapacak, nasıl yer satacak ve nasıl para kazanacak?



Para kazanamayan müteahhitler ne yapacak? Otopark parasını yer sahiplerinden talep edecek, yada vereceği yerlerden düşmek isteyecek. Bunun akabinde ise kırk kanat geçinen mal sahipleriyle müteahhitler arasında sürtüşmeler yaşanacak belki de karşılıklı anlaşmalar iptal olacak. Bu durum da Esenler’deki inşaat yapımını yaklaşık %75 oranında düşürür.

İstanbul depremini göz önüne alırsak bu yapılmak istenen zam kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Bu çerçevede ilk olarak otopark ücretlerini 27 bin 500 TL’ye yükselten CHP’li Avcılar Belediyesi oldu. Yani bu arkadaşlar AKP’li belediyelere biz, sizin yolunuzu açıyoruz der gibi hareket ettiler. Bana göre oradaki Meclis Üyeleri hatalı bir karar aldılar. Çünkü 2 sene içerisinde bu otoparkları yapıp teslim edemeyecekler. Edemeyince iskan veremeyecekler. Duyduğumuz kadarıyla Bayrampaşa Belediyesi otopark yerini göstermeyene iskan vermiyormuş. Şuan orada inşaat yapımları durma noktasına gelmiş.

AKP’li Meclis Üyelerine bilgi verdim

Bakın ismini vermek istemediğim 3 AKP’li Meclis Üyesi arkadaşımıza yeni otopark yasasıyla ilgili gerekli bilgileri verdim. Kendilerine tamam bu teklifi meclisten geçireceksiniz ama 30 bin TL olarak değil, eski rakam üzerinden geçirin. Yoksa Esenler’deki inşaat yapımı yaklaşık %75 oranında düşer. İstanbul depremini göz önüne alırsak bu yapılmak istenen zam kendi ayağına kurşun sıkmaktır dedim. Eğer muhalefet meclis üyeleri bu teklife evet derse halka bir hesap borçları olur. Zaten varda bu ayrı bir hesap borçları olur.”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı