Örüklü'den Emeğe Saygı Kahvaltısı

Örüklü

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü Esenler Kültür Merkezi'nde örgüt emekçilerine verdiği kahvaltıda “30 mart yerel seçimleri bizler için başarı değil, başa

Örüklü’den Emeğe Saygı Kahvaltısı

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü Esenler Kültür Merkezi'nde örgüt emekçilerine verdiği kahvaltıda “30 mart yerel seçimleri bizler için başarı değil, başarısızlıktır” diyerek seçimlerde özverili çalışma yapmayanlara verdi veriştirdi.
 
Örüklü, ”Bir aylık seçim çalışmaları sürecinde bana destek olan, beni yalnız bırakmayan ve ülkemin güzel yarınları için gecesini gündüzüne katarak çalışan herkese teşekkür ediyorum. Seçim çalışmalarım sırasında birçok dostluklar kurdum. Değerli dostlar kazandım. Her zaman yanımda olan değerli dostum Cemalletin Doğan da aramızda. Kendisine de teşekkür ediyorum.   

Birileri Hedef Küçülttü

Seçimler, iki etaptan oluşur. Kazanmak ve kaybetmek diye. Benim hedefim büyüktü. Ben kazanırsam, CHP kazanacak demiştim. Birileri de hedef küçülterek meclis üyeliği kavgası verdi. Hal bu ki, kendilerine söylemiştim: 5 yıl kaybettik, bir 5 yıl daha kaybetmeyelim. Seçimlere bir iddia ile hazırlanılır ve yola çıkılır. Aynı zamanda hedefleriniz de olur. Benim hedefim Belediye'yi kazanmaktı. Kazanamadığım için başarıdan söz etmeyeceğim. Kimse de söz edemez. Bir şeylerin arkasına saklanarak bahaneler uydurmak bizlere yakışmaz. Ancak, önümüzde Cumhurbaşkanlığı, akabinde genel seçimler var. Şimdiden birbirimize kenetlenerek ara vermeden çalışmalarımıza devam etmeliyiz. 5 yıllık süreler uzun değil. Ülkenin kaderinin oylanacağı seçimler bizleri bekliyor. Bizler CHP’liler olarak yanlış veya doğru yapılanlardan dersler çıkarmalıyız. Nerede, hangi alanlarda yanlışlar yapılmışsa bir araya gelerek bu konularda değerlendirme yapmalıyız. Bugün burada özellikle ilçe yönetimini tam kadro görmek istiyordum. Ancak, her zamanki alışkanlıkları gibi bu kahvaltıya da gelmediler. Hal bu ki seçimler demokratik bir yarıştır. Seçimler, bittikten sonra değil de seçimler başladığı gün birbirimize kenetlenerek çalışmalıydık. Kin ve nefreti düşmanlığa dönüştürmeden siyaset yapmalıyız. Bunu dışında düşünceleri olanlar hem partimize hem de kendilerine zarar verdiklerini anlamalıdır.

Vatandaş Doğru Tercih Yapamadı

Seçim süresince şunu gördüm. Bir partide gençlik kolları ve kadın kolları varsa başarı sağlanılır. Bunlarında var olması yetmiyor. Bilgi birikimli olmaları gerekiyor. Benim için bu iki komisyon çok önemlidir. Bizler evlere giremedik. Orada ki insanlara temas edemedik. Durum böyle olunca başarıyı yakalayamazsınız. Çünkü biz esnafı dolaştık. Esnaf, sıkıntıları görerek değişim şart dedi. Konutlarda oturanlar ise esnafımız gibi konulara vakıf olmadığı için mevcut iktidarında algı yönetimini iyi yönetmesi bunu reklâmlar ile bir güzel anlatması vatandaşın doğru tercih yapamayışına sebep olmuştur.

Bizler Örgütümüze Ve Partimize Sahip Çıkmalıyız

Seçimlere geç başladık. Ben, ilçenin ortak adayı idim. Fakat ne oldu ise süreç içerisinde bazı gelişmelere oldu ve çok önemli sorunlar yaşadık. Bu sorunlar yalnız bu ilçe ile ilgili değil idi. Hemen hemen tüm ilçelerde böyle sorunlar yaşandı. Bugün ise bu problemler değerlendirilerek sorun halinden çıkarılmalıdır. Aksi takdirde böyle sonuçlar kaçınılmaz olacaktır. Bizler örgütümüze ve partimize sahip çıkmalıyız. Özelik ile kadın kollarımıza, gençlerimize bilgilerimizi aktararak her konuda destek olmalıyız.

Üç Meclis Üyemizde Adam Gibi Adamdır

Bakınız 3 meclis üyesi çıkarttık. Üçü de kaliteli bilgili ve partimizin kurallarına uyanlardır. Ben, kendilerine çok güveniyorum. Onlar, partimizin yüzünü kara çıkartmayacaklardır. Kul hakkı yemeden, yedirmeden nasıl siyaset yapılacağını herkese göstereceklerdir. Yani, kendilerine oy veren ve vermeyen herkesi laiği ile temsil edeceklerdir. Geçmişte ki meclis üyelerinin yaşattığı sıkıntıları sizlere yaşatmayacaklardır.

Belediye Başkanı kim seçilirse seçilsin, hangi partiden olursa olsun seçildikten sonra hepimizin Başkanı'dır. Yanlış yapma lüksü yoktur. Sayın Belediye Başkanı ilk meclis toplantısında ezici çoğunlukla geldiğini söylemini kınıyorum. Şunu iyi bilsinler ki Esenler Belediyesinde CHP’den seçilen 3 kişi adam gibi adamdır. O meclise giremeyenlerinde bu arkadaşlarımız temsilcileridir. Aldıkları siyasi terbiye ile hareket ederek doğru yapılanların altına imzalarını atacaklar. Yanlış yapılanlara dur demek içinde mücadele edecekler. Onlar, hepimizin haklarını savunacaklar bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Daha sonra, sırası ile söz alan meclis üyeleri ise kendilerine destek veren hiçbir çıkar ve menfaat ilişkileri içerisinde olmayan partililere teşekkür ederek “Bizlere güvenen sizlerin çıkarları doğrultusunda toplumumuzun gelişmesi için, ilçemizin güzelleşmesi için elimizden ne geliyor ise yapacağız” ifadelerinde bulundular. Kahvaltıya katılan partililer ile hasret gidererek hatıra resimleri çektirdiler.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli