Oruç Reis İlkokulu'ndan örnek proje

Oruç Reis İlkokulu

İnsanların dış görünüşleri ile değil, oldukları gibi kabul edilmesi bilincini oluşturmayı hedefleyen Oruç Reis İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri “Y&u

Esenler’in en başarılı okulları arasında yer alan Oruç Reis İlkokulu’nun Van Özalp Aşağı Mollahasan ve Trabzon Yomra Merkez İlkokulu ile ortaklaşa düzenledikleri Yüzümle Mutluyum” projesi büyük farkındalık yarattı.



Okullarında yaptıkları Yüzümle mutluyum” projesi hakkında bilgi aldığımız Oruç Reis İlkokulu Müdürü Mahir Sarıçayır, “Bu örnek projemizin amacı insanların dış görünüşleri ile değil, oldukları gibi kabul edilmesi bilincini oluşturmaktı. Bu kapsamda okulumuzda Otizm Haftası, Engelliler Haftası, farklılıklarımla mutluyum, akran zorbalığı poster, kelebeklerimiz camlarda, yüzümle mutluyum, yara bandım yüzümde, güvenli internet günü, kadınlar günü, İstiklal Marşımızın kabulü ve benim için 18 Mart çalışmaları yaptık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yaklaşık bir yıldır yaptıkları bu etkinliklerin sonucunda ben amacımıza ulaşarak bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum.



Bu örnek projenin okulumuzda gerçekleşmesi için büyük emek veren başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz Büşra Özdemir, Mustafa Kara, Özge Kara, Merve Tombak, Ozan Tombak, Van Özalp Aşağı Mollahasan ve Trabzon Yomra Merkez İlkokulu öğretmenleri Ayşegül İnan ve Muhammed Sarıkaya’ya da çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu etkinliler sırasında bizden desteklerini esirgemeyen Esenler Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Okul Müdürü Sarıçayır ayrıca, okul olarak önümüzdeki günlerde farklı projelerle topluma örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.







  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı