Ortopedik Eng. Çanakkale Zafer Mesajı!

Ortopedik Eng. Çanakkale Zafer Mesajı!

``BİR MİLLETİN ÖNDERLİĞİNDE İNANCIN ZAFERİ``





Ortopedik Eng.
Çanakkale Zafer Mesajı!


www.7-24esenlerhaber.com

Çanakkale Zaferi Geleceğe
Yürüyüşümüzün En Güçlü
İlham Kaynağıdır.



Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Onursal Başkanı Ahmet Kurt Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yıldönümü Nedeniyle gazetemize günün önemine dair Mesaj gönderdi.

 ``BİR MİLLETİN ÖNDERLİĞİNDE İNANCIN ZAFERİ``

Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen, inanç, azim ve kararlılıkla vatanımızı düşman işgaline karşı korumak için tarihimizin altın sayfalarına yazdığı bir destanın adıdır. Bundan 97 yıl evvel, Sevr emellerini gerçekleştirmek isteyen ve sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist güçler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Vatanın dört bir yanından gelerek, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle savaşan ve bu uğurda can veren ecdadımız milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.
Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen milletimizin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Bu savaşta tüm dünya, Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik etmiştir. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir. 

Bir ahlak ve karakter abidesi olan İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy`un azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, destanlaştırdığı ve ebedileştirdiği muhteşem mısralarındaki o kutlu sözlere mazhar olan 250 bin şehit vatan evladını bedrin aslanları ile bir tuttuğunu şimdi daha iyi anlamaktayız. 

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! 
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. 
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid`i... 
Bedr`in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Bu vesile ile tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş şanlı ecdadımıza; başta Çanakkale’de can veren 250 bin şehidimiz olmak üzere, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bütün milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyorum.
Esenler Ortopedik Engelliler Derneği



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı