Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı 2020 Yılı Genç Bilim İnsanlarına Ödül Verdi

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı 2020 Yılı Genç Bilim İnsanlarına Ödül Verdi

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, bilim dünyasına bir nebze katkı sunmak ve Genç Bilim İnsanlarının çalışmalarına destek olmak amacıyla vakfın kuruluş günü olan 7 Ekim’de “Genç Bilim İnsanı &Ou

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfının organize ettiği ve gelenekselleştirdiği“Genç Bilim İnsanı Ödülü” için çok sayıda başvuruda bulunuldu. Değerlendirme kurulu iki aday arasında ödülü paylaştırdı. Kurul ayrıca iki adaya da “ Teşvik Ödülü” verilmesini kararlaştırdı. Ödülü alan adaylara ait açıklama vakfın kuruluş günü olan 7 Ekim’de yapıldı.

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Adına basın açıklaması yapan Başkan Yusuf Doğan,” Geleneksel hale dönüşmekte olan ve alanında prestijli bir ödül olarak nitelenebilecek “Genç Bilim İnsanı Ödülü” için çok sayıda başvuru yapıldı. Ayrıca vakfın verdiği ödülleri değerlendirme kurulunda gönüllü katkı veren pek çok akademisyen yer aldı. Kurul, 2019 yılında da ödülü birden fazla aday arasında paylaştırmış ve teşvik ödülü verilmesine karar vermişti.


Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı olarak, yüksek lisans ya da doktora tezi ya da yayınlanmış makalesi olan kırk yaşın altında genç bilim insanlarının yarışmaya katılımı için çağrıda bulunduk. Yirmi kişiden oluşan ödül değerlendirme kurulu, 2020 yılında iki genç akademisyenin çalışmasını birinciliğe değer buldu: Mehtap Tosun’nun “Zanaatın Etnisite, Toplumsal Cinsiyet ve Sınıf Bağlamında Çözülüşü: Türkiye, Mardin ve Trabzon’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği” ile Vahdet Mesut Ayan’ın “Adalet ve Kalkınma Partisi Döneminde Türkiye Medyası ve Tarihsel Blokun Dönüşümü” adlı çalışmaları. Yarışma duyurusunda yer almamakla birlikte, ödül değerlendirme kurulu başvuran iki çalışmanın da teşvikle ödüllendirilmesini kararlaştırdı. Emine Türkmen’in “Türkiye’de Mülteci Çocuk Emeği: Şanlıurfa’da Çalışan Suriyeli Mülteci Çocuklar” ile Alican Çağrı Gökçek’in “Sınırların Ötesinde: Türkiye’de Denetimsiz Bir Grevin Mobilizasyonu.”

Önceki yıl Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde 7 Ekim 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen ödül törenine Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın üye ve dostlarının yanı sıra ödül değerlendirme kurulunda yer alan akademisyenler, bilim, sanat ve edebiyat çevresinden çok sayıda davetli katılmıştı. Yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl daha farklı bir ödül verme yöntemi tercih edeceğiz. Ödül alan genç akademisyenlerin duygularını ve görüşlerini açıklayabilecekleri bir platform oluşturularak ödüllerin verilmesine çalışacağız” dedi.

 
 
 
 
 
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli