Ortak Yaşam vakfı Genç bilim insanı ödüllerini' verdi

Ortak Yaşam vakfı Genç bilim insanı ödüllerini

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, Dernek merkezinde düzenlediği “Genç bilim insanı ödülü” töreninde, ödüle laik görülen adaylara ödüllerini verdi. Vakfın yönetim kurulu ba

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın Beyoğlu’ndaki merkezinde kaybettiklerini anma ve genç bilim insanı ödül törenini gerçekleştirdi. Törene, akademisyenlerin yansıra, CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker,  CHP eski Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal DokuzcanEski Milletvekillerinden Dursun Bulut, Yüksel Çengel, vakfın üyelerinden, Şahin Özdemir, Hülya Güntaş, ödül kazanan genç bilim insanları, siyasetçiler ve çok sayıda konuk katıldı.
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın “Genç Bilim İnsanı” ödüllerini “Zanaatin Etnisite, Toplumsal Cinsiyet ve Sınıf Bağlamında Çözülüşü: Türkiye, Mardin ve Trabzon’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği” makalesi ile Mehtap Tosun ve “AKP Döneminde Türkiye Medyası ve Tarihsel Blokun Dönüşümü” makalesi ile Vahdet Mesut Ayan birincilik ödülünü paylaştılar.
İki aday ise teşvik ile ödüllendirildi.
 
“Türkiye’de Mülteci Çocuk Emeği: Şanlıurfa’da Çalışan Suriyeli Mülteci Çocuklar” makalesi ile Emine Türkmen ile teşvik ödülünü “Sınırların Ötesinde: Türkiye’de Denetimsiz Bir Grevin Mobilizasyonu” makalesiyle paylaşan Alican Çağrı Gökçek’in plaketini CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker verdi.
 
Ödül töreni Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı yönetim kurulu başkanı Yusuf Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doğan, bu ödül töreninin gerçekleştireceğimiz bugünde, vakfımızın üyelerinden kaybettiğimiz çok değerli arkadaşlarımızı anmamız bugünümüzü daha da anlamlandırdı. Genç bilim insanlarına destek amacıyla verdiğimiz ödüllerin törenini bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle bugün verebildik.   
 
Doğan, Vakfımız; tüm canlıların birlikte yaşadığı ve yaşam hakkının olduğunu, dilin, dini inancın ya da mezhepsel farklılıkların, etnik kökeninin, milliyetinin ya da cinsiyetin hiç kimseye ayrıcalık sağlamadığını ve bir başkası içinde ayrıcalık oluşturmadığını savunur.

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı yönetim kurulu başkanı Yusuf Doğan: Ortak yaşam vakfının hedeflerinin emekten, özgürlüklerden, adalet ve demokrasiden yana olanların örgütlü olarak mücadelesine katkı sunmak olduğunu belirttiği konuşmasında, yarışmaya katılan genç bilim insanlarına ve aday değerlendirme kurulunda yer alan akademisyenlere teşekkür etti. 

 
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, yüksek lisans ya da doktora tezi ya da yayınlanmış makalesi olan kırk yaşın altında genç bilim insanlarına katılım için çağrıda bulunmuş yirmi kişiden oluşan ödül değerlendirme kurulu da ödülleri şu şekilde paylaşmıştır. İki genç akademisyenin çalışması için birincilik ödülü verilmesi…Mehtap Tosun: Zanaatin Etnisite, Toplumsal Cinsiyet ve Sınıf Bağlamında Çözülüşü. Türkiye, Mardin ve Trabzon’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği” makalesi ile Mehtap Tosun ve “AKP Döneminde Türkiye Medyası ve Tarihsel Blokun Dönüşümü” makalesi ile Vahdet Mesut Ayan birincilik ödülünü paylaştılar. İki aday ise teşvik ile ödüllendirildi.
 
Ödül alan akademisyenler duygularını, görüşlerini anlattılar ve böyle bir anlamlı çalışma ile genç akademisyenlere destek olan, ödül veren  Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı başkanına ve üyelerine teşekkür ettiler.


 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli