Ortak Yaşam Vakfı Genç Bilim İnsanı' Ödüllerini Verdi!

Ortak Yaşam Vakfı Genç Bilim İnsanı

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Genç Bilim İnsanı Yarışmasının Ödül Töreni Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Ödül törenine katılan Şişli B

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan törende açılış konuşmasını Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Başkanı  Yusuf Doğan, yaptı ve daha sonra Prof. Dr. Deniz Yükseker’in bilgilendirme konuşmasından sonra ödül alan bilim insanları davetlileri selamlama konuşması yaptılar.  
 
“ORTAK YAŞAMI GELİŞTİRME VAKFI BİLİM, SANAT, EDEBİYAT, SİYASET VE EKONOMİ KONULARINDA ÇOK AKTİF”

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Başkanı Yusuf Doğan, “Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı bilim, sanat, edebiyat, siyaset ve ekonomi konularında önemli etkinliklere imza atmıştır. Bu kapsamda Vakfımız Genç Bilim İnsanıyarışması düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmayı iki genç bilim insanı kazandı. Ödül değerlendirme kurulu ayrıca iki genç bilim insanına da teşvik ödülü verilmesine karar verdi. Ödül töreni, Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın kuruluş yıldönümü olan 7 Ekim 2019 Pazartesi günü yapılması bizim için anlamlıdır. Törene katılım sağlayan, akademisyen, bilim insanı, edebiyatçı, gazeteci, sanatçılar ver siz değerli katılımcılara vakfımız adına teşekkür ediyorum. Ödül törenini düzenlemenin mutluluğunu bizlere yaşatan tüm vakıf kurucularına, yönetim kuruluma aynı zamanda rahatsızlığı ve işleri nedeniyle aramızda olmayan ama yüreği bizimle olan tüm dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Ödül alan" Genç Bilim İnsanlarımızın” başarılarını yürekten kutluyorum” dedi.
 
 
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı tarafından 07 Ekim 2019 Pazartesi Günü Saat 18.00’de Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Ve Sanat Evi’nde 2019 Yılı Genç Bilim İnsanı Yarışmasının Ödül Törenine katılım yoğundu.  
 
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı kuruluşundan bugüne kadar bilim, sanat, edebiyat, siyaset ve ekonomi konularında önemli etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda “Genç Bilim İnsanı” yarışması düzenledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmayı iki genç bilim insanı kazandı. Ödül değerlendirme kurulu ayrıca iki genç bilim insanına da “teşvik ödülü” verilmesine karar verdi. Ödül töreni, Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın kuruluş yıldönümüne denk gelen 7 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 18.00’de yapıldı. Törene, akademisyen, bilim insanı, edebiyatçı, gazeteci, sanatçılar ve CHP İstanbul Sol Kanat Başkanı ve üyeleri katılım sağladı
 
ÖDÜL ALAN “GENÇ BİLİM İNSANLARI” VE ÖDÜL ALAN ESERLER…
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, 2017-2018 yıllarında kabul edilmiş yüksek lisans ya da doktora tezi ya da yayınlanmış makalesi olan kırk yaşın altında genç bilim insanlarının yarışmaya katılımı için çağrıda bulunmuştu. Yirmi kişiden oluşan ödül değerlendirme kurulu, bu yıl iki genç akademisyenin çalışmasını birinciliğe değer buldu. Poyraz Kolluoğlu’nun, A 21’st Century Protest “REPERTOIRE”: İstanbul’s Gezi CommuneandTheAffective Dynamics of Urban SocialMobilization ve Nagehan Tokdoğan’ın İletişim Yayınları tarafından basımı da yapılan Türkiye’de Sembolik Siyasetin Duygusal Tezahürleri: Yeni Osmanlıcı Anlatının Duygu Haznesi adlı çalışması. Ödül değerlendirme kurulu iki çalışmanın da teşvikle ödüllendirilmesini kararlaştırdı. İki genç akademisyen Orhan Kahya ve Ergin Ekinci’ninInTheirOwnWords: School Lives of ChildrenWith An ImprisonedParent, adlı makalesi ile Uğur Can Köşk’ün Uluslararası Göçler ve Toplumsal Cinsiyet Eksenli İstihdam Biçimleri başlıklı tezi ödüllendirildi. Ödül töreni verilen kokteyle sonlandı.

 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli