Örnek davranış: Bulduğu parayı sahibine verdi

Örnek davranış: Bulduğu parayı sahibine verdi

Esenler Davutpaşa caddesinde bir kahvede çaycılık yapan, Adem Biçer, poşet içinde bulduğu 5 Bin TL’yi kuruşu kuruşuna sahibine teslim etti.

Örnek davranış: Bulduğu parayı sahibine verdi
 
Esenler Davutpaşa caddesinde bir kahvede çaycılık yapan, Adem Biçer, poşet içinde bulduğu 5 Bin TL’yi kuruşu kuruşuna sahibine teslim etti. Adem Biçerin bu davranışı “Kirlenen Dünyamızda, hırsızlığın pirim yaptığı ülkemizde” namuslu ve şerefli insanların halen daha yaşadığını göstermiş oldu.
 
Olay; Esenler Davutpaşa caddesinde Cafe 61 dinlenme tesisinde meydana geldi.Adem Biçer, günübirlik çalışıyor ve asgari ücretle zar zor geçiniyor. Belgide senelerce çalışarak bir arada göremeyeceği 5 Bin TL’yi yolda buldu! Parayı bulunca gözlerinin içi güldü ve garip bir sevinç yaşadı, nedeni ise pişmanlığı değildi. Bulduğu parayı sahibine teslim etme heyecanı idi, çünkü bulunan para emin ellerdeydi.
 


Cafe 61 dinlenme tesisinde çaycılık yapan Adem Biçer “ Bulduğum Paraları sahibine teslim ettim. Hem paranın gerçek sahibi hem de ben mutlu oldum. Üzerimizden büyük bir yük kalktı, mutluyum. Ailemden ve çevremden altığım terbiye ve ahlak kuralları, bana böyle davranmamı öğretti. Bende insanlık gereği ne ise onu yaptım.  
Yaşamım boyunca emeksiz kazanımlara hep karşı çıkmışımdır, yaşamım boyunca, helâlından iş ve aş bulmak ve namuslu yaşamak için mücadele ettim vicdanim bana böyle davranmamı emrediyor. Bakınız, parasını kaybeden ve sonradan o kayıp paraya kavuşan insanın ne biçim duygularda olduğuna şahit oldum. Bana yemek ısmarlamak istedi, kabul etmedim ve bana çay ısmarladı. Şimdi bir bardak çayın 40 yıl hatırı var mı yok mu? Siz karar verin. Ama bana sevinçle ve gözlerinin içi gülerek “Allah razı olsun çok teşekkür ederim” demesi yetti” şeklinde konuştu.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı