Ormanlar, nehirler sermaye değiller'

Ormanlar, nehirler sermaye değiller

Yaşam savunucuları "Ya Kanal Ya İstanbul" demek için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluştu. "Ne kanal ne su havzasına otoyol köprüsü temeli yaptırmayacağız" diyenler İstanbul&

Kanal İstanbul Projesi ile tarım arazilerinin üzerine beton döküleceğini ifade eden yaşam savunucuları "Beton mu yiyeceksiniz? Bu halk beton mu yiyecek? Gıda krizi bu beton politikalarının ortaya çıkardığı bir sorunsaldır" diye seslendi. Ellerinde "Ya Kanal ya Marmara" yazılı pankart taşıyan yaşam savunucuları "Emniyet duvarını kaldır" sloganları ile yürüyüşe başladı. Polis, barikatı kaldırmayınca kitle oturma eylemine başladı. Kitlenin ısrarı sonuç verdi. Yaşam savunucuları alandan alkışlarla toplu şekilde ayrıldı.


"Kanal katliamdır, talandır, yıkımdır"

Yaşam savunucuları “Ya Kanal Ya İstanbul” demek için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluştu. “Ne kanal ne su havzasına otoyol köprüsü temeli yaptırmayacağız” diyenler İstanbul’a, doğaya, tarihe, kültüre, denize sahip çıkan herkesi mücadeleye çağırdı.

Yurttaşlar ellerinde, “Kanal’ı yaptırmayacağız, Yenişehir’i kurdurmayacağız” yazılı taşıdı. Eylemde “Kanal’ı değil, yaşamı savun” sloganları atıldı.

Özgürlük Meydanı’nda buluşanlar, ellerinde taşıdıkları pankartı sallayarak “Sana Kanal yaptırmayacağız” ve “Ormanlar, nehirler sermaye değiller” sloganları attı.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli