Tarih: 10.05.2012 19:48

Örgütten Salıcıya Büyük Destek

Facebook Twitter Linked-in

Ersel Aydoğdu/7-24EsenlerHaber


Örgütten Salıcıya Büyük Destek
 
CHP İstanbul İl Başkanlığı etkin delege toplantılarına devam ediyor. CHP İstanbul il başkanı Oğuz Kaan Salıcı 2. Bölge toplantısını B. Paşa Titanic otelde yaptı. Ev sahipliğini CHP Bayrampaşa ilçe başkanı Zayid Güldalın yaptığı Toplantıya çok sayıda delege ve partili katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Güldal “Genel başkanımız Kılıçdaroğlu 39 ilçe başkanını bir araya topladığında herkes ondan çok değişik şeyler bekliyordu ama öyle olmadı. Genel başkanımız demokrasi istedi. Delegelerin özgür bireyler olmalarını istedi” dedi.
 
CHP il başkanı Salıcı ise konuşmasına “Yoldaşlar” diyerek başladı. Salıcının konuşmaları delegeler tarafından alkışlarla sık sık kesilmesi ise Delegelerin Salıcının tekrar başkanlığı kazanmasını istemeleriydi.
 
                  

“Yoldaşlarım CHP devletin değil halkın partisidir”
 
Salıcı; “Yoldaşlarım CHP devletin değil halkın partisidir. Yeniden yapılanma diyerek çıktığımız bu yolda istenilen hedeflerimize doğru ilerliyoruz. 2. bölgede 12 ilçe başkanımızın desteğini aldım CHP ye ve onlara laik olmak için elimden geleni yapacağım. Bugün burada coşkulu, heyecanlı bir kalabalıkla bir aradayım. Bu tabloyu kaç kişi gördü. Kaç kişi yaşadı? CHP’de bir değişim süreci var, bu yadsınmaz ve görmezden gelinmez. Bu değişimin mimarı da Genel Başkanımızdır. 26 Şubattan sonra bu süreç hızlanmıştır. CHP iktidar oluncaya kadar da böyle devam edecektir. Bu salonda 80’li yılları yaşayan herkes bulunmaktadır. O süreci görmeyenler de var. “O süreç keşke olmasaydı” diyenler de var. Her şeyden önemlisi CHP’lilik gururunu yaşayanlar da burada.”
 
                  

“Hedefimiz açık ve nettir! 2014’te İstanbul’da iktidar olacağız!”
 
“Ben İstanbul İl Başkanı olmak istemiyorum. CHP’yi İstanbul’da iktidara taşımak için adayım. Bunun için çok çalışmalıyız. Halka inerek, onlarla kucaklaşmalıyız. İdeolojimizi değiştirmeden, siyasi dilimizi ve siyasi yapımızı değiştirmeliyiz. CHP’nin değişimin 2012 yılında başladı. Bunu biz TV’lerde değil de, vatandaşa giderek bizzat anlatmamız lazım. Biz bu birlikteliği sağladığımız zaman, iktidar oluruz. Bugün burada gördüğüm bu canlı ve diri örgüt harekete geçtiği ve kitleleri harekete geçirdiği zaman iktidar olmamamıza herhangi bir neden olmaz. Ben 33 İlçe Başkanının imzasını ve desteğini aldıktan sonra, basında ve basın önünde adaylığımı açıkladım. Hedefimiz açık ve nettir! 2014’te İstanbul’da iktidar olacağız!” dedi ve komiteye dönerek,
 
                 

“İşiniz ve eşinizle aranız iyi ise, CHP’de bir yerlere aday olmayın”
 
“Yaşlı ve deneyimli İlçe Başkanlarımız aramızda, onlardan biri olan Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve arkadaşlarının kurmuş oldukları bu komisyondan yararlanacağız. Bu komite ciddi bir çalışma yapıyor. Size sorulduğunda işiniz ve eşinizle aranız iyi ise, CHP’de bir yerlere aday olmayın, bana 80 tane kurşun asker lazım. Bu süreçte örgüt konuşacak, çünkü yıllarca CHP’yi ayakta tutmuşlar, sıkıntı çekmişler, onların sıkıntılarını ortadan kaldırmak da bizim görevimizdir. Örgütten gelen kadrolarla iktidara koşacağız.”

                



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —