Örgüt, AKP'leşen Başkan istemiyor

Örgüt, AKP

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Örgütü önümüzdeki günlerde yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimlerinde yeni Başkanını seçecek. Demokratik yollarla seçilmesi düş&uum

Örgüt, AKP’leşen Başkan istemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Örgütü önümüzdeki günlerde yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimlerinde yeni Başkanını seçecek. Demokratik yollarla seçilmesi düşünülen İlçe Başkanlığına nerede işe yaramaz ve demokrasiden nasiplenmeyen bir kişi varsa “Bende adayım” diyerek ortaya çıkıyor.

Öyle ki, ortaya çıkan bu adaylardan bazıları sosyal demokrasinin kurallarını kavrayamadıkları gibi solun evrensel ilkelerinden nasiplenmemişlerdir.  Birde bu zamana kadar çok büyük başarılar elde etmişlermiş gibi ortaya çıktılar. Bu işe yaramaz iki adayın birilerinin şaretiyle aday olacağı söylenmektedir. Bunlar bir işe yaramadıkları gibi geçmişte ne yaptıklarını dahi anlatamıyorlar. Çünkü hiçbir şey yapmadılar. Yerel seçimlerde alanlarda gözükmeyen bu beyler genel seçimlerde alanlara çıkarak halkın tepkisini aldıkları çıkan sonuçtan bellidir. Bu beyler CHP’ye Esenler’de 10 bin oy kaybettirdiler.

Halkla kavgalı oldukları gibi içe dönük kavgaları ise halen devam ediyor. Bir türlü örgütle barış sağlayamayan bu beyler aslında oturdukları koltukların hakkını verdiler. Nasıl mı diyeceksiniz? AKP’nin kadrolaşmasına karşı çıkan, kayırmacılığını eleştiren CHP’liler başlarına öyle bir bela getirdiler ki, İlçe Başkanlığına işaretle oturtulan beyefendi tüm tabuları yıkarak birinci derecedeki akrabalarına, kendi çocuklarına CHP’nin kazanılmış belediyelerinde iş imkanı sağlayarak görevini yapmanın gururunu yaşıyordur her halde. Bu başkan Esenler’de AKP Belediyesinin yapmış olduğu birçok yanlışa ses çıkaramadığı gibi yapılan bu yanlışlara tepkisini en alasından ortaya koyan kendi Meclis Üyeleri’ne dahi sahip çıkamamıştır.

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı Esenler ilçesinde zaman zaman veliaht olarak atanan bu İlçe başkanı, yöneticilerle yaptıkları toplantılarda Esenler’in ve CHP örgünün sorunlarına değinmeyerek çay ve kahvelerini yudumlayarak toplantıyı tamamlamışlardır. Ve etrafındaki kadrolarla yaptığı pazarlıklar sonucu “bana dokunmayan bin yıl yaşasın” mantığıyla etliye de, sütlüye de karışmamıştır.          

Bu günlerde bir kongre sürecine giren CHP delegelerine çok büyük sorumluluk düşmektedir. Kendisinin ve akrabalarının geleceğinden başka bir düşüncesi olmayan ve partinin ilkelerinden savrularak AKP’lileşmeye çalışan bu kişilere prim verilmemelidir. Bir de mahallelerde yapılacak olan delege seçimlerinde bu beyler, siyasi geleceklerini dikkate alarak kendi içlerinden bazı görevliler tayin edip, feodal yapılanmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını gözlemekteyiz. Bir birine güvenmeyen ama uzaktan kumanda ile birlikteliklerini tamamlamaya çalışan bu beyler, inanın ki ülkenin geleceğine taş koyarak CHP’nin iktidar olmasını engelleyenlerdir.

Halktan kopuk sosyal ilişkileri olmayan 9’lar grubu sokakta dolaşırlarken bile tepki çekmektedirler. 9’ların başkanı bazen ceketini sırtından yarım aşağı indiriyor, bazen de elindeki tespihini çekerek halkın arasında dolaşıyor. 9’ların başkanının bu hareketleri hem partililer hem de halk tarafından tepki çekiyor.

Dedik ya bunlardan hiçbir şey olmayacağı için sandığa giderken bu yazdıklarım da aklınızın bir kenarında bulusun ve buna göre tercihinizi yapmanızda fayda vardır.        



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli