Op.Dr.Cengiz Alp Gönülleri Fethetti...

Op.Dr.Cengiz Alp Gönülleri Fethetti...

CHP İstanbul2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Op.Dr.Cengiz Alp Esenler örgüt üyeleri ile sabah kahvaltısında buluştu.


Op.Dr.Cengiz Alp Gönülleri Fethetti...

CHP  İstanbul2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Op.Dr.Cengiz Alp Esenler örgüt üyeleri ile sabah kahvaltısında buluştu.

Yoğun bir katılımın olduğu kahvaltıda Op.Dr.Cengiz Alp’e büyük destek geldi. Vekillik yolunda son derece emin adımlarla yürüyen Op.Dr.Alp, Sarıyer'de siyasetin önde gelen isimlerinden biri olan Cengiz Alp CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Op.Dr.Cengiz Alp’in alan çalışmaları hız kesmiyor. Gittiği her yerde büyük ilgi gören Op.Dr.Alp son olarak 1 Şubat Pazar günü Esenler'de örgüt emekçileri ile buluştu. Sabah kahvaltısında CHP’liler ile bir araya gelen 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Op.Dr.Cengiz Alp’e Esenler’li CHP’lilerden büyük destek geldi.

Op.Dr.Cengiz Alp Esenler’li CHP’lilere ve örgütüne yönelik konuşmasının satır başları şöyle:

Hiçbir Ayrım Yapmadan Hizmet Yapacağız
1957 Malatya, Arguvan doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Ankara’da tamamladım.
Atatürk Lisesi’nde parasız yatılı olarak okudum. 1980 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra.
1985-1999 yıllarında siyasetle girdim, SHP ve CHP ilçe başkanlıkları yaptıktan sonra. 1991
genel seçimlerinde milletvekili adayı oldum.
Tarımla ilgili, Türkiye’ye yenilik getirecek üretim, geliştirme ve organik tarımla ilgili yeni projelerle de uğraşmaktayım.
Ayrıca, halen Sarıyer Tıp Merkezi ve Özel Okmeydanı Hastane’si işletmeciliğini yapmaktayım.
Evli 2 çocuk babası

Yunanistan seçimlerindeki başarısı ile öne çıkan Tsipras çok genç yaşta siyasetin içinde olan biridir. Başarılı bir siyasetçi olarak beni en çok mutlu eden siyasetteki duruşudur, kabinedeki bakanların bazılarının İncil.2e el basarken kendisinin el basmaması saygı duyulması gereken bir durumdur. İşte bu farklılığa duyulan saygıdır. Orada başkanın ateist veya inançlı olup olmamasının hiçbir önemi yok. Burada önemli olan toplum için neler yapabildiğidir. Bizim temel görevimiz ayrım yapmadan hangi mezhep veya etnik kimlikten olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet götüreceğiz. Bizim temel  görüşümüz bu olacak.

Geçmişimizi Unutmayalım
Cumhuriyeti kuran Atatürk'ten aldığımız ışık sonrasında,  68 kuşağı içinde Deniz Gezmiş’lerin, Mahir Çayan’ların, Ulaş İbrahim Kaypakkaya’ların olduğu bir gelenek var. Sonra 78 kuşağı var. En zekileri, en önde gidenleri,  en yetkin çocuklarımızı hapishanelerde devletin faşist saldırıları sonucu kaybettiğimiz 80 öncesi bir dönem var. Bu geçmişimizi unutmayalım.

Köy Enstitüsü bir öğretmenin Malatya Arguvan'ın köyünde doğan oğluyum. Bu şartlardan geliyorum ve bugün milletvekili adayıyım. İçinizden biri olarak sizleri en iyi şekilde temsil etmek için buradayım.

Bu İktidarı Yıkabiliriz
Önümüzdeki bu seçim çok önemlidir. Başkanlık sistemi gündemde. Daha otoriter olabilecek bir iktidarla karşı karşıyayız. Seçim sonucu ile her şey değişebilir. İçinde olabileceğimiz güçlü bir koalisyonla bu iktidarı yıkabiliriz. Daha iyi bir ülke kurabiliriz. Ben bunu başarabileceğimize inandığım için buradayım. İnsan odaklı bir sosyal hareketiz. Bu kültürü geçmişten geleceğe götürmek, yüzyıllar boyu sürdürmek istiyoruz. Bu kültürü hayatları pahasına korumaya çalışan insanlarımız oldu. En son gezi parkında bunu gördük; Küçücük çocuklar, belki çocuklarımdan küçükler,  yaşamlarını kaybettiler. 16 yaşında ki Berkin Elvan’ı unutmayacağız. Çocuklarımız ahlaksız bir iktidar yüzünden gözlerini kaybetti,  kollarını kaybetti.

Bu özgürlük arayışını yarım bırakamayacağız. Onlar, için boşa öldü dedirtmeyeceğiz. Seve seve gönderdiğimiz çocuklarımızın vebali üzerimizde. Bu sorumluluğu bilerek bunun bilincinde olarak mücadele edeceğiz.  Yunanistan’da yakılan ateş dünyayı sarsacak.  Avrupa’yı, Asya’yı, Ortadoğu’yu değiştirecek. En çok da Türkiye’deki solun her rengini kendine getirecek. 2015 seçimlerinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin bize çok şey kazandıracağını göreceğiz.



  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli