Önder Babat yoldaşları tarafından anıldı: Hep aynı inatla buradayız!

Önder Babat yoldaşları tarafından anıldı: Hep aynı inatla buradayız!

3 Mart 2004’te Taksim İmam Adnan Sokak’taki Devrimci Hareket dergi bürosundan çıktığı sırada vurularak öldürülen İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Önder Babat, katledilişinin 13. yıl

Önder Babat yoldaşları tarafından anıldı: Hep aynı inatla buradayız!

3 Mart 2004’te Taksim İmam Adnan Sokak’taki Devrimci Hareket dergi bürosundan çıktığı sırada vurularak öldürülen İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Önder Babat, katledilişinin 13. yılında vurulduğu noktada anıldı
 
3 Mart 2004’te, Taksim, İmam Adnan Sokak’ta bulunan Devrimci Hareket dergisinin bürosundan çıkarken susturucu silahla başından vurularak katledilen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Önder Babat, vurulduğu noktada ve vurulduğu saatte anıldı.

Devrimci Hareket’in çağrısıyla bir araya gelen devrimci kurumlar ve yurttaşlar, Önder Babat’ı katledilişin 13. yılında anmak için Taksim İmam Adnan Sokak’ta buluştu ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şunlar söylendi:

“Önder Babat 13 yıl önce bu sokakta, bu saatte vuruldu. Önderlerin vurularak bitmeyeceğini haykırmak için 13 yıldır, her 3 Mart’ta burada buluşuyoruz. Önder Babat asla tek bir kurşunla öldürülecek bir bir insan değil. Önder bir devrimcidir!
Önderlerden, Mahirlerden, İbrahimler, Denizlerden bugüne Ali İsmailler, Ethemler, Mehmetler, Ahmetler, Berkinler ve Medeniler geçti. Arkadaşlarımızın hesabı bir gün sorulur. Bizler onların yoldaşları olarak, onların bize miras bıraktığı insanlık, özgürlük, eşitlik ve devrim mücadelesini ileriye taşıyacağız!”

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli