Ön seçimden demokrasi çıkaralım

Ön seçimden demokrasi çıkaralım

İlçelerde aday adayları ön seçim heyecanını yaşıyor ve partililere bu heyecanı yaşatıyorlar, aday adayları partililere ulaşmak için birçok yolu deniyor, denemeye çalışıyor

Ön seçimden demokrasi çıkaralım

İlçelerde aday adayları ön seçim heyecanını yaşıyor ve partililere bu heyecanı yaşatıyorlar, aday adayları partililere ulaşmak için birçok yolu deniyor, denemeye çalışıyor. Aday adayları blok sandığa gitmesine kesin gözüyle bakılan aktif partililere yemekli veya kokteyli toplantılarla ulaşıyorlar, ya aktif olmayan partililere ulaşmak için bir gayret var mı? Bence yok! Parasal gücü olmayanlar ise sırtlarına altıkları çantalarla partililere ulaşmaya çalışıyorlar.

Ancak aday adaylarının önseçimde belirleyici olacak, partinin gizli emekçilerine ulaşamadıkları bir gerçek. Bu partililerin Sandığa gidip gitmeyeceği ise belli değil, bu üyelere ulaşmak ise bir hayli zor.Bunu biraz açarsak ilçelerde aday adayları toplu halde üyelerle buluşuyorlar. Ancak birde bu toplantılardan haberi olmayan üyelere ulaşmak ve bu üyeleri bilgilendirmek ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevi olduğunu söylersek bize kızmazsınız değil mi? Bu üyelere ulaşılamamasının hesabı ise ilçelerin koltuk işgalcilerine sorulmalıdır. Yani CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önseçim isteyen örgütüne buyurun dedi. Aday adayları yola çıkarak demokratik, adil ve eşit koşularda olduğunu zannettikler ve büyük bir yarışa başladılar. Bu yarış ve alınan karar ülkenin geleceği ve demokrasinin yeniden işlemesine öncülük edeceğinin işaretidir.  Aday adayları bakalım demokratik bu yarıştan demokrasi çıkarabilecekler mi? Ancak demokrasiden nasiplenmeyen ve bu kurallara riayet edemeyecek kadar beceriksiz ilçe başkanları, yöneticilerinin önseçime hazır olmadıkları aleni görülüyor. İlçeler ilan ettikleri üye sayılarını sandığa götüremiyorsa, bunun hesabı sorulmalıdır.

Geçtiğimiz hafta benimde ilçe başkanlığımı yapan aday adayı için bir şeyler yazmıştım. Bu aday adayımızın yanındakiler ve aday adayımıza yön vererek seçim çalışmalarını yürütenler başta olmak üzere, Esenler’de siyasi arenanın rol modelleri belli ki bir hayli üzülmüşler ve tarafıma tepkiler, eleştiriler yapıvermişler. Bizler eleştirilere açık olduğumuz gibi sizlerde açık olarak, yol kat edebiliriz. 
Şimdi tekrar söylüyorum (güneş balcıkla sıvanmaz) Esenler’den aday adayı olan arkadaşlarımızdan bazıları bekledikleri sonucun altına düşerek sukutuhayale uğrayacaklardır. Zaten benim yaptığım haberle sarsılıyor ve yıkılıyorsalar vay bunların haline. Beyler partililerimiz bilgilenmek, bizlerden aday adayları hakkında yorumlar yazmamızı bekliyorlar. Bizde bu doğrultuda aday adayımız için bir şeyler yazdık ama birlileri kızdı. Duyuyorum bizimle mahkemede hesaplaşacakmış. Hodri meydan…

Bizler basının emekçileri olarak çıktığımız bu yolda korkuları bir kenara bıraktığımız gibi yağcılık ve yalakalık yapmama kararı aldık ve kimsenin adamı değil, halkın yanında yer almak için bu işlere bulaştık. Kimliğimize devrimciliğimizi, solculuğumuzu onurumuzla yazdık. Bu çerçevede hiç kimseden bir güç almadık.

CHP yıllardır iktidar olamıyor, seçmen yıllardır lider sultasına sitemler yağdırıyor. Şans kapıyı çaldı, kendi iradesiyle kendini yukarılarda temsil edecek, kendisi adına söz söyleyecek olanları seçecek. Seçmen, “Aday adaylarından, dürüstlük, doğruluk, örnek özel hayat ve söylem birliği bekliyor”  seçmen yerelde ve genelde AKP faşizmine ve yağmacılarına sözü olmayanlara ise elbette hesap kesecek. Seçmen, seçeceği kişide nitelik, proje, cesaret ve beceri arıyor. Her şeyden önce devrimci ruhunu taşıyan, solun evrensel ilkelerinden nasiplenenleri tercih ediyor. Sizlerde varsa bu yürek, geçmişinizi koyun ortaya çıkın seçmenin karşısına. Yüzleşin emekçi örgütün önünde. Tabi yüreğiniz yetiyor ve eleştirilere açıksanız, bizde geçmişte yapılanları belgeleri ile koyalım önünüze. Gerçi şimdi bunun zamanı değil, zamanı gelince belgeler konulacak önünüze.
Köşe yazımı şu önemli bir sözle tamamlamak istiyorum;

Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır. Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur…..