Ömer Kara, Muharrem ayı kutsalımız ve ortak değerimizdir

Ömer Kara, Muharrem ayı kutsalımız ve ortak değerimizdir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi (PSAKD) yöneticileri ve üyeleri Alevi inancı olan, 12 günlük Matem Orucu’nu bitirdi. Orucun sona ermesiyle birlikte, 'Ehlibeyt soyunun devamının mutluluğu için

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi başkanı Fahrettin Erdoğan ve yönetim kurulunun birlikteliğinde hazırlanan programa, CHP Esenler Belediye meclis üyesi Cafer Turna, İyi Parti Esenler ilçe başkanı ve yönetim kurulu, bazı siyasi partilerin temsilcileri, Alevi yurttaşlar ve çok sayıta vatandaşlar katıldılar.

İYİ Parti Esenler ilçe Başkanı Ömer Kara’ya Esenler’de cem evini olmadığını bu konu hakkında ne diyorsunuz sorduk.


 Kara, “Muharrem ayının Aşure günü, kutsal kabul edilen ortak bir değerimizdir. Aleviler her yıl Hicri Takvim'e göre Muharrem Ayı'nın başlamasıyla beraber 12 gün oruç tutuyor. Muharrem Orucu, aslında Aleviler için bir Matem Orucu. Ama bugün burada gördüğüm durum farklı. Esenler’de yaşayan Alevi yurttaşlarımız Muharrem ayında Matem Orucu tutuyor ama yılın 12 ayı matemliler. Alevi yurttaşlarımız kendi inançlarını özgürce ve huzur içinde yapamadıkları için hüzünlü, küskün ve yönetenlere kırgın olduklarını gördüm.  Esenler’de Cem evi yoksa ve bu insanlarımız ibadetlerini yapacak mekanları bugüne kadar yapılmamışsa, bunun ayıbı Esenleri adam gibi yönetemeyen zihniyetin ayıbıdır.

Alevi yurttaşlarımızın Cem evi sorunu aslında demokrasi sorunudur.  Demokrasiye inanmayan bir zihniyetten din ve vicdan özgürlüğünü beklemek doğru olmaz. Bizler görev ve sorumluluğumuzu biliyoruz, bu zihniyetten elbette kurtulacağız. Kurtuluşun yolu el ele vermek, birlik olmak parlamenter sistemi yeniden inşa etmekle gerçekleşecektir. Bu iktidarı değiştirmek yetmez öncelikle ama öncelikle bu zihniyeti bu anlayış kökten değiştirmek görev ve sorumluluğumuzdur” dedi. 


 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli