Ölümler son bulsun, yaşam kazansın

Ölümler son bulsun, yaşam kazansın

Ankara'da barış için faaliyet yürüten "Yaşam için SES ver" inisiyatifi, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Ankara'da barış için faaliyet yürüten "Yaşam için SES ver" inisiyatifi, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyleydi:

"Salı günü İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda bir saldırı gerçekleşti. Saldırgan caniler hedef gözetmeksizin ellerindeki silahlarla etrafa ateş açtılar, sonra da üstlerindeki bombaları patlattılar. Şu ana kadar 33 masum insan ve 3 saldırganla beraber 36 insan hayatını kaybetti, yaralıların sayısı belli değil.

Burası Türkiye'nin en işlek havalimanlarından biri. Her gün binlerce kişinin yolu buradan geçiyor. Ölenler arasında belki yakınlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız vardı. Belki de ölenlerin, yaralıların hiç birini tanımıyorduk.

Ama onlarla birlikte yine biz öldük.

Onlarla birlikte yine siz öldünüz.

O silahlar, o bombalar, ölen ve yaralananlara mahsus değildi. Size, bize, hepimize yöneltilmişti. Orada siz, biz, hepimiz olabilirdik. Ve yarın olmayacağımızın hiçbir garantisi yok.

Aylardan beri ülke bir yangın yeri. Koca koca şehirler yakıldı, yıkıldı, yerle bir edildi. Patlayan bombalar yüzlerce can aldı, geride gözü yaşlı insanlar bıraktı. Ormanlar halen yanmaya devam ediyor, bitki, hayvan, insan hep birlikte ölüyor.

Şiddet ve ölüm sarmalının son bulması için Suriye üzerinde sürdürülen savaş politikalarına son verilmesi, barışçıl çözümlere ortak olunması, Kürt sorununun çözümü için devrilen çözüm masasının yeniden kurularak, PKK ile TC devleti arasında görüşmelerin başlaması şarttır. Aksi halde Suriye’de savaşan her unsurun eylem merkezlerinden biri olarak TC hedef alınmaya devam edecek ve TC içinde devam eden savaşla beraber hepimiz her gün ölmeye devam edeceğiz. Müzakerelerle oluşturulacak barış ortamı, sadece Türkiye'de değil, komşu ülkelerde de etkili olacaktır.

Savaşın kazananı olmadığı gibi, barışın kaybedeni yoktur
Savaşın değil, çözümün bir parçası olunmasını istiyoruz. Savaşa taraf olmakla, daha fazla insanın ölmesine seyirci kalmak istemiyoruz. Savaşta üstünlüğü kim sağlarsa sağlasın, uzun vadede bize güvenli emin bir ülke sağlamadığı açık; bu yüzden daha fazla ölmemek adına "BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!" diyoruz.
Unutmayalım: Şiddet şiddeti, barış barışı besler.

Biz, bu topraklarda yaşayan insanlar olarak ölümler son bulsun, yaşam kazansın diyoruz. Bunu sağlayabiliriz. Yeter ki harekete geçelim.

Yeter ki yaşam için ses verelim."