Tarih: 29.06.2012 19:27

Okuyan Mükâfatını Alır

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

Okuyan Mükâfatını Alır

Esenlerde 2011 yılında okuma yazmazlara düzenlenen teşvik amaçlı kurslarda başarılı olanlara sertifika töreni Esenler Kültür Merkezinde yapıldı.

Okuma yazma kurslarına destek veren AKP kurucularından Uluslararası Rotary 2420 Bölge Dönem Guvernörü Fatih Saraçoğlu’nun yoğun program nedeniyle katılmadığı Okuryazar belge dağıtım töreninde semazen gösterileri büyüledi.

Esenlerimizde ise 15 bin vatandaşımız okuma-yazma bilmiyor
Belge dağıtım töreninde konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu “ 75 milyon nüfusumuzun 5 milyonunu okuma-yazma bilmiyor bunu üzüntüsü beni kahrediyor. Esenlerimizde ise 15 bin vatandaşımız okuma-yazma bilmiyor. Ama biz okuma-yazma öğretmek için seferber olduk. Milli Eğitim, Halk Eğitim, Belediye ve Muhtarlarla birlikte okuma-yazmayı öğretmek, için ev ev dolaştık. Bu çalışmalarımızı sadece hizmet aşkıyla değil vatan ve insan sevgisi ile yaptık.
Esenlerde okuma-yazma oranını sıfırlayana kadar mücadele edeceğiz
Eğitim ve öğretim yılı sonunda elde ettiğimiz sonuçlar başarıdır. Bugün kaymakam olarak Esenlerde gezdiğimde beni tanımayan kalmadığını görmekteyim. Esenlerde okuma-yazma oranını sıfırlayana kadar mücadele edeceğiz. Önderimiz  “hayatta en hakiki mürşit ilim fendir “ veciz sözünü buradan hatırlatmak istiyorum. Okuma-yazma sayısının artması beni mutlu ediyor sevincimi arttırıyor. Emeği geçen bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 




 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —