Okullar, Göksu'nun Dediği Ve Gördüğü Gibi Değil!

Okullar, Göksu

Neyyir Turhan İlköğretim Okulu ek bina inşaatının yapımına 1 Mart 2013 tarihinde başlandı, o günden bugüne bir türlü tamamlanamayan inşaat sokak serserisi tabir edilen kişilerin mekânı oldu


Okullar, Göksu’nun Dediği Ve Gördüğü Gibi Değil!

Neyyir Turhan İlköğretim Okulu ek bina inşaatının Yapımına 1 Mart 2013 tarihinde başlandı, o günden bugüne bir türlü tamamlanamayan inşaat sokak serserisi tabir edilen kişilerin mekânı oldu. Yüklenici firmanın iflas ettiği söylenilen okulda madde bağımlıları cirit atıyor!

2013 yılının Ekim ayında bitirilmesi hedeflenen Neyyir Turhan İlköğretim Okulu ek bina inşaatı yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle yarıda kaldı. İlgisizlikten adeta çürümeye terk edilen okul inşaatının ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor.

Öğrenci velileri ve Mahalle sakinlerinin bu durumdan rahatsızlık duyarak başvurmadıkları yer bırakmadılar. DP Esenler ilçe başkanı Paşa Kaçan da gelişmeleri yerinde görmek için okulu ziyaret etti ve okul inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaçan, gazetemize açıklamalarda bulundu; “Okulumuzun ek binası 2013 yılının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyordu. Ancak çıkan bazı sorunlar nedeniyle bu süre çok uzadı. Sonunda da yüklenici firma iflas ederek inşaatı kaderi ile baş başa bıraktı. Şuan gördüğünüz gibi ilgisizlikten dolayı çürümeye terk dilen okul inşaatında, velilerin ve mahalle sakinlerinin yoğun şikâyetleri var. Geceleri inşaatta uygunsuz işler yapılıyor, gündüzleri ise madde bağımlıları kimseye aldırış etmeden buraya girip çıkıyorlar, bu durumdan herkes rahatsız. Yetkililerle konuştum! Buranın etrafı tel örgüye alınarak en az iki güvenlik görevlisi görevlendirilmelidir. Ben bu durumu Kaymakama ve emniyet yetkililerine bildirdim” dedi.

Bir öğrenci velisi ise “Herhangi bir güvenlik olmadığı için inşaatta madde bağımlıları kalıyor. Bunun yanı sıra inşaatın bazı malzemeleri hırsızlar tarafından çalınıyor. Burası bizlerin ödediği vergilerle yapılıyor, kamu malına yazık günah değil mi? bizlere ve çocuklarımızın geleceğine yazık ediliyor. Şimdi öğrenci velileri olarak soruyoruz bundan sonra ne olacak? Çünkü bizim çocuklarımız yaklaşık 2 yıldır Kemer İlköğretim Okulu’nda misafir olarak eğitim gördükleri için yeterli seviyeye ulaşamadıkları ortada. Merkezi Hükümet ile ve ilgili bakanla diyalogu iyi olduğu söylenen Belediye Başkanı Göksu’nun her tarafa pankartlar asarak, Esenler eğitimine şu yatırımı yaptık, Esenler eğitimine bu yatırımı yaptık ve Esenler’de tüm okullar eğitime hazır deyip hava atacağına bura ile ilgilenmesini istiyoruz. O merkezdeki beylere bu rezaleti iletsin. Belediye Başkanımız vaat vermeyi bıraksın ve okul inşaatımızın biran önce bitirilmesini sağlasın” dedi.

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı sırada Esenler Belediyesi eski Meclis üyesi Abdullah Aksu da okula gelerek gelişmeleri izledi.
Aksu, ”Benim mezun olduğum ve şimdi ise çocuklarımın okuduğu bu okulda durumu gördüm.

Buradaki eksiklik müteahhitten kaynaklanıyor. Buraya Belediye olarak derhal güvenlik göndereceğiz ve duvarları yükselterek buranın güvenliğini sağlayacağız, bende öğrenci velisiyim bu duruma duyarsız kalamam ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.    



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli