Okmeydanı'nda sonra Sancaktepe ve Gazi'de de çatışma

Okmeydanı

Okmeydanı'nda bu gece devam eden olaylarda 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor



Okmeydanı’nda sonra Sancaktepe ve Gazi'de de çatışma

 
Okmeydanı'nda bu gece devam eden olaylarda 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
 
Cenazede polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt için Sancaktepe ve Gazi'de de eylem yapıldı.
Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde de Okmeydanı'nda yaşanan olayları protesto ederek polise taş ve Molotof kokteyli atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında toplanan bir grup, Okmeydanı'nda 30 yaşındaki Uğur Kurt'un Cemevi önünde başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmasını protesto etmek için toplandı. Yola barikat kuran grup, polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ZIRHLI POLİS ARACI ALEV ALDI
Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup, yeniden toplandı. Grubun attığı bir molotof, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç TOMA tarafından söndürüldü. Polisin bölgede gruplara müdahalesi aralıklarla devam ediyor.

GAZİ MAHALLESİ'NDE DE ÇATIŞMA
Sultangazi, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurulan Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı. Göstericiler, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu.

Bir grup gösterici yol kenarında bulunan bir otomobili yolun ortasına getirerek aracı ters çevirdi. Göstericiler otomobil ve daha önceden hazırlanan barikatları ateşe verdikten sonra polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli attı. Polis, gruba panzer ve TOMA’ dan tazyikli su sıkarak, gaz bombasıyla müdahale etti. Ekipler, ateşe verilen barikatları ve yanan otomobili TOMA ve panzerden su sıkarak söndürdü. Yanan otomobil kullanılamaz hale gelirken, göstericiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli