Öğretmenler Günü'nde öğretmen yemini ettiler

Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi, Esenler'de de kutlandı. Meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkmış olan toplam 291 öğretmen, düzenlenen törenle öğretmenlik yemini etti.

Öğretmenler Günü'nde öğretmen yemini ettiler

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi, Esenler'de de kutlandı.  Meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkmış olan toplam 291 öğretmen, düzenlenen törenle öğretmenlik yemini etti.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Taşçı, Nihat Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliklerinin temsilcileri katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı.


Ercan: "Selamınızı kimseden esirgemeyin" 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptığı konuşmasında mesleklerini hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Esenler'de 83 bin öğrenciye 3 bin 200 eğitimci kadrosu ile hizmet verdiklerini belirten Ercan, "Mukaddes öğretmenlik, karşılığında maddi bedeli olmayan yüce bir meslektir. Bugün 291 asil öğretmenimiz de mesleğe başlıyor, onları tebrik ediyorum. Onlara öğretme ve öğrenme dolu bir hayat diliyorum. Öğrencilere arkadaş gibi yakın, anne baba gibi şefkatli olun. Selamınızı kimseden esirgemeyin" dedi. 

  


Kaymakam Ünal: "Her eve giren tek meslek: öğretmenliktir" 
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “Bir ülkenin kalkınmasında eğitim çok önemli bir yer tutuyor. Öğretmenler kendi bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarırlar ve bir toplumun kılcal damarlarına kadar inebilirler. Söyledikleri hane hane her eve giren tek meslek; öğretmenliktir. Para kazanma mesleği değil, itibar kazanma mesleğidir. Tüm öğretmenlerimizin emekleri için kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Ünal'ın konuşmasının ardından program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Program, meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkan toplam 291 öğretmen, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Usta'nın idaresinde hep birlikte öğretmenlik yemini etti.  Yemin törenin ardından program sona erdi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli