Öğrencilerine Dilenci' dedi!

Öğrencilerine Dilenci

Karne dağıtım töreninde kendi öğrencilerini “Dilenci” olarak tanımlayan Aksoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Balcı, “Yanlışta ısrar edenin boyunun ölçüsünü alması gerekir

 
Öğrencilerine “Dilenci” dedi…!
 
Karne dağıtım töreninde kendi öğrencilerini “Dilenci” olarak tanımlayan Aksoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Balcı, “Yanlışta ısrar edenin boyunun ölçüsünü alması gerekir” dedi. Bununla da yetinmeyen ve diplomalı cahiller yetiştirdiklerini itiraf eden Okul Müdürü Balcı, piyasada binlerce diplomalı cahil olduğunu söyledi. Okul Müdürünün bu sözleri Milliyet Gazetesi, Birgün gazetesi dahil birçok ulusal gazetede de haber oldu.
 
Aksoy İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi internet sayfası www.aksoyimamhatiportaokulu.meb.k12.tr de yayınlanan “Karne töreninde hem sevinç hem hüzün yaşandı” başlıklı Okul Müdürü Mahmut Balcı’nın konuşmasını virgülüne dahi dokunmadan yayınlıyoruz;
 
“Aksoy Ortaokulu ve Aksoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bir yıllık çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldılar. Okul bahçesinde düzenlenen karne töreninde öğrenci ve öğretmenlerimiz heyecan ve hüznü bir arada yaşadılar.
 
Sınıfını geçen öğrenciler sevinirken sınıf tekrarına kalan ve mezun olan öğrenciler ise arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadılar.
 
Okul müdürümüz Mahmut Balcı karne töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Sevgili öğrenciler, değerli veliler ve kıymetli öğretmen arkadaşlarım. Hayatta olmaz dediğimiz bazı şeyler olmakta. Gelmez, geçmez dediğimiz bazı şeyler de gelip geçiyor.
Vakit su gibi akıp giderken biz ise bunu ancak yıllar sonra fark ediyoruz. Ne yazık ki insanoğlu olup bitenlerden ders almak yerine bir tiyatroyu izler gibi hayatta olup bitenleri sadece izliyor. Halbuki hepimiz yaşadığımız hayatın birer oyuncularıyız. Rolümüzü iyi oynamamız gerekir.
 
Hepimizin görevi kötü değil; beğenilen, iyi oyuncular olmak olmalı. Hz. Muhammed(s.a.v) bir hadisinde ‘geçip gitmeden boşa harcanan vaktin değerini bilmemiz’ i aksi halde pişman olacağımızı söyler. Yeni bir sınıfa geçenler için yeni bir dönem başlıyor.
 
Liseye başlayacaklar için de yeni bir dönem başlıyor. Çalışanlar, emek verenler iyi okullara gidecek. Ancak çalışmayanlar belki de gidecek lise bulamayacaklar. Derse girmeyen, sınavlara girmeyenler, koridorlarda dolaşanlar not dilenmeye başladılar. Öğretmenlerimiz şube öğretmenler kurulunda iki gün devam eden görüşmeler sonucu çok zor kararlar aldılar.
Bazı öğrenciler bir yıl boyunca çalışmadı, söz dinlemedi, dersin huzurunu bozdu ve sonunda şube öğretmenler kararı sonucu sınıf tekrarına kaldı. Bunun sorumlusu öğretmenler değil. Okul yönetimi olarak herkesin sınıfını geçmesinden memnun olurduk. Ancak yanlışta ısrar edenin de boyunun ölçüsünü alması gerekir. Bu kararlara saygılı olmak zorundayız. Çünkü bu öğrenciler koca bir yılını boşa harcadılar. Bir sınıfın matematik dersinde başarı ortalaması % 65 iken yan sınıfın % 35. öğretmenlere sorduğumda şu cevabı alıyoruz. Bir sınıf derse katılırken diğer sınıf ise dersin işlenmesini engellemekte. Genel olarak okula erken gelme ve derslere zamanında girmeye, disiplinli olmaya önem verdik. Kültürel etkinlikler yapmaya çalıştık. Dileriz bir yıl geç mezun olan öğrencilerimiz bundan sonra daha çok dikkatli olurlar. Hem kendilerine hem ailelerine hem de memlekete faydalı olurlar. Eğer hem zayıfı olan, hem devamsızlığı olan hem de saygısız olan; okula, çevresine zarar veren öğrenciler de sınıflarını geçselerdi bu durumda çalışanlara haksızlık yapılmış olurdu.
 
Acı bir itirafta bulunuyorum: Biz eğitimciler ilkokullardan ortaokullara, ortaokullardan liseye ve liseden de üniversiteye diplomalı cahiller gönderiyoruz. Piyasada binlerce diplomalı cahil var. Öğrencilik süresince saygıda kusur etmeyenlere teşekkür ediyoruz. Onları iyilikle anacağız. Ancak diğerlerini ise ne yazık ki yanlışlarıyla hatırlayacağız. O zaman gelin bugünden itibaren kendimizi değiştirmeye çalışalım.
 
Bu yıl daha çok okulun taşınmasıyla ilgilendik. Önümüzdeki yıl okulu takmayacak varsa kendilerine başka okul arasınlar. Sınıf tekrarına kalanlar çalışmazlarsa, adam gibi davranmazlarsa bir daha sınıf tekrarına kalırlar.
 
İyilikte yarışan öğrencilerimize ve velilerimize özel olarak teşekkür ediyoruz.
Okulumuz yarına düzenlenen gıda kermeslerine katkıda bulunan, bir paket şekeri veya bir paket makarnayı çok görenlere ise cömertliğin insanı hem mutlu hem de yücelttiğini söylemek isteriz. Bu okul sizlerin. Bizler bugün varız yarın yokuz. Tatilinizi çeşitli faaliyetlere ve yaz okullarına, yaz kurslarına giderek geçirin.
 
Bize destek olan velilere teşekkür ediyoruz. Seyirci olanlara ise diyoruz ki bu okul sizin. Okula sahip çıkın. Yaz tatilinde bolca kitap okuyun. Kendisini düzelten öğrencilere, çocuğuyla ilgilenen velilere teşekkür ediyoruz. Yaz tatilinde de çalışacağız. Okula zarar veren öğrencilerin velilerini yazın arayıp okula çağıracağız.’
 
Bir yıl boyunca çalışmalarda başarı elde eden öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi.”
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli