Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okula devamının sağlanması için imamlarla proje başlattı. Bakanlık 220 imamı öğrencilerin devamsızlığının önlenmesini konuşmak için toplantıya çağırdı.
Öğrenci devamsızlığına “İmam” görevliler
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okula devamının sağlanması için imamlarla proje başlattı. Bakanlık 220 imamı öğrencilerin devamsızlığının önlenmesini konuşmak için toplantıya çağırdı. Olay, eğitim camiası tarafından skandal olarak değerlendirilirken “İmamlar artık rehber öğretmen olarak mı çalışacak” sorularına neden oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü doğudaki 11 ilde “İlköğretim kurumlarına devam oranlarının artırılması projesi” başlattı. Söz konusu projeyle okullarda devamsızlığın önlenmesi için imamlar göreve çağrıldı.
Bakanlık Genel Müdür vekili Vural bu kapsamda toplantıya katılması için her ilden 20 imamın isimlerinin belirlenerek kendilerine gönderilmesini istedi. Toplantıya imamlarla birlikte her ilden muhtarlar ve okul aile birliği başkanlarının da katılması istendi. Devamsızlık problemine imamların nasıl bir çözüm bulacağını anlayamadığını ifade eden uzmanlar projenin yalnızca doğudaki 11 ili kapsamasını da ilginç olarak değerlendirdi. Söz konusu Projenin yapılacağı 11 il şöyle: Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır.
“REHBERLİK SERVİSİ YERİNE İMAM VERELİM”
Eğitim-Sen 7 No’lu şube yöneticisi Zeynel Özgün okul devamsızlığıyla imamların nasıl bir alakasının olduğunu anlayamadığını belirterek şunları söyledi: “ Proje için seçilen iller kadar, projenin uygulanış biçimi de bir hayli düşündürücü. Demek artık bundan sonra İlköğretime devamı imamlar sağlayacak? Çağdaş eğitim sisteminin ve eğitim kurumlarının çeşitli organları ve kuruluşları vardır. Hem devamsızlıklar hem de öğrenci oryantasyonu için eğitim sistemi içindeki en etkili birim Rehberlik Servisleri ve Rehberlik Araştırma Merkezleridir. Bu birimler dışında okullarda eğitim öğretimin sürdürülmesini ve öğrencilerin devamı sağlamakla yükümlü olan okul yönetimleri mevcuttur. Bakanlık, okul yönetimlerini ile Rehberlik Servislerini bir kenara bırakan, eğitim işlerini imamlara havale eden bir anlayış tarafından yönetiliyor. Madem öyle, bundan böyle bakanın görevini de Diyanet İşleri Başkanı yürütsün.”