Öcalan; Akrabalar Bazı Zamanlarda Akrep Oluyor.'

Öcalan; Akrabalar Bazı Zamanlarda Akrep Oluyor.

Esenler Belediyesi 20. Yılı dolayısı ile düzenlemiş olduğu programa katılan Esenler Belediye eski Başkanı Mehmet Öcalan’ın “Akrabalar akrep oluyor. Onları Allah bizden uzak etsin” ifadesi kim veya kimleri kast etti?


Öcalan; “Akrabalar Bazı Zamanlarda Akrep Oluyor.”

Esenler Belediyesi 20. Yılı dolayısı ile düzenlemiş olduğu programa katılan Esenler Belediye eski Başkanı Mehmet Öcalan’ın “Akrabalar akrep oluyor.  Onları Allah bizden uzak etsin” ifadesi kim veya kimleri kast ettiği merak konusu oldu.

Esenler Belediyesi 20. Yılı dolayısı ile Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu programa katılan Esenler Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Öcalan “Akrabalar bazı zamanlarda akrep oluyor. Onları Allah bizden uzak etsin” şeklindeki ifadesi davetliler arasında merak konusu oldu. 

Esenler'in ilçe oluşundan bugüne 20 yıllık bir sürecin gösterildiği “Esenler Belgeseli” kendisinin görev yapmış olduğu döneme kısaca verilmesine üstü kapalı sitem eden Öcalan, 15 yılı şu şekilde özetledi;
 
“Bir dokun, bin ah dinle derler ya Elhamdülillah bugün ahlar mutluluğa ve huzura dönüşmüştür. Esasen Esenler’in tarihi 20 yıllık değil, Esenler kendi kimliğine kavuşması 1994 yılında 3949 (39, 49) olarak ifade ettiğim kanun maddesine dayanıyor. Bunu bir Allah, bir Esenler’li ve birde ben bilirim.

Değerli Başkanım Hakkı Başar Spor Salonumuzun tarihini ve ortaya çıkışını, bu Kültür Merkezi’nin yapılışı sırasında 28 Şubatta vermiş olduğum ifadeler, çektiğim çileler, Kemer Stadyumu, İkiz Kuleler ile ilgili tıraşlayın diye gelen resmi yazılara açıp bakarsanız ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Yoksa nelerle karşılaştığımızı ben anlatsam sabahı bulur. Çünkü Esenler’in tarihi ile birlikte Esenlerin de bu tarihi çok iyi bilmesi gerekir.

Bizim üç tane deremiz var ve üçü de açıktan akıyordu. Kuru dere, Çinçinderesi ve Ayvalı dere. O kokuları Esenler halkı yaşıyordu. Bunları şunun için söylüyorum eğer biz bugün Esenlerde yaşıyorsak, şu salonda konuşuyorsak bu bizim bir kent kimliğini oluşturmuş olmamızın neticesindendir. Yani akraba olmuşuz. Akraba anlamının Arapça da kelime anlamı “En yakın”demektir. Ancak akrabalar bazen akrep oluyor. Allah onları bizden uzak götürsün.

Ayrıca burada her siyasi partiden değerli dostlarımız var. Ben slâyt gösterisinde üç tane Ç var demiştim. Bu Ç’nin telifi hakkı bana aittir Sayın Başkan. Bu 3 Ç’de Çöp, Çukur ve Çamurdur. Biz beş yılda 340 bin ton asfalt döktük de çamurdan öyle kurtulduk. Ayrıca biz o dönemler doğalgaz gelecek dediğimizde Başkan dalga geçme bizimle diyorlardı en son lüksümüz de o olsun diyenler bile vardı. Ama şimdi gördüğümüz gibi her evde doğalgaz var.

340 bin ton asfalt döktük

Kentsel Dönüşüm ile ilgili Sayın Başkanım sıkıntılar olacaktır elbet itirazlar da olacaktır, tapu problemi de olacaktır, memnun olanlar ve olmayanlarda olacaktır. Ama inşallah şu gösterdiğiniz projeler ortaya çıktığında Esenler’in şekli şehirleşmiş olacaktır. Çünkü bizim dönemimizde vatandaş önce bir katını yapıyordu, sonra ikinci katını yapmaya çalışıyordu.

Bende o dönem de İBB Başkanı olan Sayın Başbakanımıza gitmiştim Esenler perişan ne yapacağız diye sorduğumda, o da bana sen ne düşünüyorsun dedi. Dedim ki, bizim 9,50 olan imarımızı 15,50’ye çıkartın, Meclis’te bize destek verin. Bende bir filiz görürsem onu da keseceğimi söyledim. Kendisi de tamam dedi Allah razı olsun gerçekten memleketin hayrı için hangi konuyu götürseniz ona evet diyor.

Esenler’in 20. Yılı değil, binlerce yılı hayır ile bereket ile geçsin diyorum. Ve Belediye Başkanımız son sözümü sana söylüyorum. Üstat Necip Fazıl ne demişti? Tohum saç bitmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın. İnşallah bizim mızraklarımız hedefe varacak”



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli