ÖZGÜR BASIN HAKARETLE SUSTURULAMAZ!!!

ÖZGÜR BASIN HAKARETLE SUSTURULAMAZ!!!

Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu; Trabzon’lu içişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, Saygı Öztürk’e, sarf ettiği “namussuz” sözünden dolayı platform sayfasından kınad?

Sevgili vatandaşlarımız, Trabzon Osmanlı döneminde İpekyolu’nun bağlandığı liman şehri olarak hem ekonomide hem de kültür sanat hayatında hep aktif bir toplum hayatına sahip olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna da kanıyla katkıda bulunmuş şehirlerimizden biridir.

Trabzon, cumhuriyet tarihi boyunca çok değerli devlet adamları, bilim adamları, yazarlar ve sanatçılar, iş adamları yetiştirmiş ve Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelişimine her zaman hizmet etmiştir.

Son dönemlerde ekonomik ve sosyal  alt yapının çözülmesinin sonuçlarını Trabzon da yaşamış, buna bağlı olarak kültürel,sosyal ve siyasal hayatta sorunlar baş göstermiştir. Yine de Trabzon’un yetiştirdiği devlet adamları her zaman sağduyuyu ve akl-ı selimi temsil etmiş, bu nitelikleriye hemşehrilerini onurlandırmışlardır.

Son zamanlarda baş gösteren partizanlık belası ne yazık ki Trabzon’u da teslim almış ve Trabzon adına görev yapan insanlardan bazıları, Trabzonluları da mahcup eden tavırlar sergilemeye başlamışlardır.

“Trabzon’da neler olduğuna bakalım” başlığı altında, fiili olarak ve yasal açıdan getirildikleri yeri hak etmeyen insanların hangi yollarla, hangi makamlara yerleştirildiğine dair fikir ve düşünce hürriyeti ve basın özgürlüğüne dayalı haber verme amaçlı bir yazı yazan gazeteci Saygı Öztürk’e, yöneltilmiş “namussuz” kelimesinin kullanıldığı hakaret de bunlardan biridir. Daha önce de gazeteci Müyesser Yıldız’a aynı bakan tarafından ve hiç ilgisi olmadığı halde “terör sevicisi” denilebilmiştir.

Bütün vatandaşların can ve mal güvenliği hatta namusu emanet edilmiş, üstelik kendisinden bu sözler beklenmeyen Trabzonlu bir bakanın, hiçbir dayanağı olmadan gazetecilere bu şekilde hakaretlerde bulunması ve partizan uygulamalara bulaşması makamına ve şahsına yakışmayan bir davranış içine girmesi, Trabzonluları utandırmaktadır.

Trabzon Ve Trabzonlular Müdafaa-i Hukuk grubuyla nasıl kendi hak ve hukukuna sahip çıkmış ve oradan da milletin hukukunu koruyan Milli Mücadele’nin başarılmasına hizmet etmişse, şimdi de kendi hak ve hukuku ile birlikte, başta hakarete uğrayan ve haksız olarak tutuklanan gazeteciler olmak üzere ve düşünce hürriyeti ile Basın özgürlüğünün yanında ve bütün haksızlığa uğramış yurttaşlarının hak ve hukukuna sahip çıkacaktır.

Trabzonlular, ülkede hak ve adaletin yerini bulması için çalışmaktadırlar, bize de bu yakışır...
Kamuoyuna Saygılarımızla...TRABZON DÜŞÜNCE VE KÜLTÜR PLATFORMU


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli