ÖZDEN'DEN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

ÖZDEN

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden "Gazetecilerin sendikalı olmasına engel olan koşulları, sigortasız çalıştırılmalarını, siyasi nedenlerle işten atılmalarını zorlaştıracak her türlü düzenlemeyi


ÖZDEN'DEN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI
CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden "Gazetecilerin sendikalı olmasına engel olan koşulları, sigortasız çalıştırılmalarını, siyasi nedenlerle işten atılmalarını zorlaştıracak her türlü düzenlemeyi desteklemeye açığız"

Özden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının da tıpkı yargı gibi, bağımsızlığın kurumsallaşması gereken bir alan olduğunu belirtti. 

Basılı ve görsel medyada çalışan pek çok gazetecinin açlık sınırının altında gelire sahip olduğuna dikkati çeken Özden, şunları söyledi:

"Son derece yıpratıcı ve stresli olan bu mesleği yürütenlerin mutlaka ama mutlaka yasalarca korunması gerekmektedir. Gazetecilerin sendikalı olmasına engel olan koşulları, sigortasız çalıştırılmalarını, siyasi nedenlerle işten atılmalarını zorlaştıracak her türlü düzenlemeyi desteklemeye açığız. Ayrıca bunun için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizin de basın camiası tarafından bilinmesini isterim. Hapisteki gazeteci sayısıyla dünya birincisi olmadığımız, sendikal hakların hiçe sayılmadığı, daha iyi sosyal-ekonomik şartlara kavuşulduğu, ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışının egemen olduğu, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı, sansür ve baskının son bulduğu bir Türkiye özlemiyle; Başta Esenler’de çalışan yerel basınımız olmaz üzere tüm Türkiye’mizin fedakâr basın emekçilerinin 10 Aralık Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım"dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı