OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ

OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ

Esenler Kaymakamlığı ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 02-31 mayıs tarihleri arasında sürecek “Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali” Davut paşa ca

 

 

 

 

 

 

 

OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ…

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda duyarlılık uyandırmak için başlatılan Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali boyunca; ilçe genelindeki tüm okullarda çeşitli etkinler düzenlenecek.

31 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek festivalde, Esenlerli öğrenciler, her gün farklı bir programla festivali doyasıya kutlayacak. 5 Mayıs Perşembe günü Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda bir araya gelecek olan öğrenciler,  okul öncesi eğitimin anlatılacağı programda halk oyunları ve müzikli gösteriler eşliğinde performanslarını sergileyecek.

Festival kapsamında; 8 Mayıs Pazar günü Emirgan Korusu’nda piknik yapıp çeşitli yarışmalar ve oyunlarla hoşça vakit geçirecek minik öğrenciler, 11 Mayıs Çarşamba günü de Esenler Kemer Spor Kompleksi’nde başka bir etkinliğe katılacaklar. Minikler burada da “Annemin ve Benim Oyuncaklarım” adlı etkinlikte anne- babalarıyla beraber açık havada oyuncaklar yaparak festivale renk katacaklar.

Spor salonunun girişinde ise; ilçedeki okulların açacağı sergiler ve kuracağı stantlar sayesinde öğrenciler, hem yaptıkları çalışmaları sergileyecekler, hem de seramik oyun hamuru, sihirli boya, yap- boz, animasyon, baskı çeşitleri, çeşitli kağıt el işleri ve artık metallerle çeşitli etkinliklerin yapılabileceği stantlarda hoşça vakit geçirecekler.

Çeşitli okulların yapacakları kanto, ritim şov, salsa, roman dansı, pandomim, balıkçı rontu ve step dansı gibi gösteriler de festivalin diğer görsellikleri olarak çocuklarla buluşturulacak.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli