OĞUZ GÜNDOĞDU SON YOLCULUĞUNA YASLI UĞURLANDI

OĞUZ GÜNDOĞDU SON YOLCULUĞUNA YASLI UĞURLANDI

İstanbul Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi deprem uzmanı, Dr. Oğuz Gündoğdu, Beylikdüzü / Fatih Sultan Mehmet Caminde öğle namazını müteakip kılınan cenaz


Merhum Dr. Oğuz Gündoğdu, Hoca halk adamıydı, düğünlere de cenazelere de katılır, sevinci de, hüznü de paylaşırdı. Okuttuğu, yetiştirdiği insan sayısı öyle böyle değildi. Bugün hocamızın cenazesinde gördüğümüz kadarı ile okuyup adam olanların sayısı yok gibiydi.  
Merhum Dr. Oğuz Gündoğdu Hoca, Ayrım yapmadan emek vermişti, bilgisiyle, birikimiyle sağcısına, solcusuna, Belediye Başkanlarına. Çağırılan her platforma koşan Oğuz hoca  karşılıksız seminerler vererek deprem konusunda bildiklerini aktarmıştı verdiği bilgiler yayın organlarında gündem oluşturmuştu. . Bugün ona ihanet yapanlar, onun emeği üzerinden ahkam kesenler cami avlusunda diğer ahde vefa bilmeyenler gibi yoklardı, ailenin en yaslı gününde yoklardı… Cami avlusuna toplanan akademisyenler ve birkaç siyasi figür ise hüzünle ahde vefasızlığı seyrettiler.
  • Dr. Gündoğu için Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cenaze namazında Eşi Leyla Gündoğdu ile tek oğlu Özgün Gündoğdu, ayakta durmada zorlanırken, taziyeleri kabul etti. Cenazeye, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Doktor Ali Koçak, CHP 2. Bölge Milletvekili Ali Şeker, İnşaat mühendisi ve İstanbul İnşaat Mühendisler odası bölge sorumlusu, CHP Esenler eski meclis üyesi Mustafa Usta aileye taziyede bulundu. Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Haluk Özener'in yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersol, Dr. Gündoğdu'nun yöneticiliğini yaptığı Doğa Hareketleri Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Ağalday de katıldığı cenaze için çok sayıda çelenk gönderildi.
 
Özgün Gündoğdu ile annesi Leyla Gündoğdu, bu ölümün kendilerini çok sarstığını, Dr. Oğuz Gündoğdu'nun son dönemde önemli bir rahatsızlığı olmadığını anlattı. DAHAD Başkanı Fuat Ağalday, "Oğuz Hocamızın en büyük hedefi depremi önceden tespit edecek çalışmalara katkı sağlamaktı. Bu amaçla birlikte çalışıyorduk. Başkanı olduğu Mahalle Gönüllüleri Derneği ile halkı deprem konusunda bilinçlendirmeye çalışıyordu. Bıraktığı yolda devam edeceğiz" dedi.
 
Merhum Dr. Oğuz Gündoğdu’nun, emek verdiği, bilgi yüklediği, geleceğin bilim insanı olmaları için ders verdiği halihazırda yığınla üniversiteli öğrencisi vardı ama onlar bugün yok oldular, yasını tutma ailesine başsağlığı dileme gereğini duymadılar, solcu geçinen belediyeler çelenk göndermekle yetindiler, sağcı belediyelerin, belediye başkanlarını yanı ülke halkının üzerinde ise emeği vardı Oğuz hocanın, cenaze4 namazına zaman ayırmayan sağcı ve solcu Belediye Başkanları, siyasi şovmenler bilemeyiz ama orada olmadıklarına göre iş peşinde oldukları tahminlerde yerini aldı.



7-24 Esenler haber ailesi olarak, bu büyük bilim insanına Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz…
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı